dijous, 27 de desembre del 2012

LAIETANIA AE 68 - KORTATU BC 59 [J.08]

No va poder ser. Efectivament, una frase que no per tòpica deixa de ser menys certa. I és que, malgrat que durant tota la setmana gairebé no es va parlar una paraula de l’enfrontament contra el Laietania AE, el Kortatu BC va iniciar el partit en la matinal del diumenge amb una serietat que va agafar per sorpresa als homes de l’equip col·legial els quals assistien incrèduls al joc certament dinàmic desplegat pel Kortatu.

En el segon període el Kortatu va poder seguir desenvolupant aquest estil de jugar. Els homes de negre trencaven una vegada i una altra la defensa local amb una concepció col·lectiva que provocava un gran nombre d’assistències durant tota la primera part. I, no obstant tot aquest esforç, el Kortatu va arribar al descans amb una renda a favor molt més curta del que hauria estat satisfactori (35-37). Aquesta circumstància va ser un petit llast en el desenllaç del partit.

El tercer quart començava amb un triple del local J. Casals que, en un sol moment, feia canviar la dinàmica del lideratge en el marcador. A partir d’aquí, el Laietania es va fer l’amo del partit, no pel que fa a les diferències, que mai no van ser més grans de 3 punts, sinó per la sensació que els erràtics canvis defensius imposats per l’entrenador del Kortatu, van ajudar que els col·legials es vinguessin amunt i augmentessin les seves prestacions defensives per arribar al final del parcial amb un incert 46-43.

Però a pesar de la direcció tècnica dels visitants, la personalitat dels homes de negre és molt forta i en un nou rampell de joc, van aconseguir posar-se per davant a falta de només 6 minuts per a la finalització (49-52). Un miratge, ja que el Laietania va respondre amb un parcial demolidor (11-1) que va esmicolar la resistència del Kortatu els integrants del qual, ja no van poder o saber contrarestar amb una bona defensa el fort final de partit de l’equip local.

Ara la lliga restarà aturada tres setmanes. El proper partit serà el dissabte, 12 de gener a casa contra el poderós Sant Crist 1 ASE.