dilluns, 3 de desembre del 2012

KILLER QUEEN 68 - KORTATU BC 84 [J. 06]

El Kortatu BC continua amb la seva ratxa de victòries a domicili (la tercera consecutiva), després de sis jornades disputades. Amb l'absència del Carlos García per molèsties musculars però amb el retorn de l'Iván Sequero a l'equip, el rival i les condicions meteorològiques de fred intens feien preveure, a priori, que l’enfrontament tindria una gran dificultat. I, efectivament, així va ser malgrat que el marcador final pugui resultar un xic enganyós.
L’inici del matx va tenir un alt ritme anotador per part de les dues esquadres les quals es van moure en una dinàmica d’intercanvi constant de cistelles amb una salvetat: mentre que el joc interior del Dani Cervera castigava amb faltes els jugadors del Killer Queen, aquests es limitaven a basar la seva estratègia pràcticament només en el tir exterior. I això, a la llarga, va ser un dels fonament de la victòria del Kortatu BC.

Així doncs els visitants, amb un joc més regular, construïen una tàctica de constant desgast dels pivots locals, cosa que va propiciar que el Kortatu BC arribés al descans amb un demolidor 19/22 en tirs lliures. L’empat en el marcador (41-41) només era un miratge perquè l’enderrocament de la resistència del Killer Queen ja no admetia tornar enrere.

Per acabar d’esquerdar la reraguarda de l’equip local el Kortatu BC va aconseguir abaixar els percentatges d’encert de tir exterior gràcies a una molt intensa defensa zonal. Però a més a més, hi havia un altre senyal que feia preveure que el Killer Queen podia pagar al final del matx el seu esforç previ ja que, sorprenentment, dels 55 punts que havien anotat al final del tercer quart, 52 els havien firmat entre només tres jugadors.

La dinàmica de partit fins a l’equador del darrer quart no va ser molt diferent de la dels períodes anteriors. Però en el moment en què el Kortatu BC va prémer l’accelerador i va certificar un parcial de 13-1 (77-60) la distància i la fe en la victòria del Killer Queen es va transformar en insalvables. Després, a falta d’un minut per a la finalització del partit els visitants van assolir l’avantatge més gran amb un tranquil·litzador 83-63 que deixava totalment resolt l’enfrontament.

Ara la lliga restarà aturada durant una setmana coincidint amb el la festivitat de la Constitució i, per tant, el proper partit del Kortatu BC serà com a local el dissabte, 15 de desembre a les 17.30 hores al Pavelló de Montigalà contra l’equip que encapçala la classificació, és a dir, l’Urban CE. A l’espera de conèixer l’abast de la lesió de l’Oscar Valenciano i un cop han retornat a l’equip el Watu i l’Ivan Sequero, el Kortatu afrontarà aquest encontre amb la màxima il·lusió i motivació necessària per obtenir la victòria.