dimarts, 18 de desembre del 2012

KORTATU BC 76 - URBAN CE 83 [J.07]

El Kortatu BC no va poder aconseguir la victòria davant del poderós Urban CE en un partit en què tot i l’alta puntuació va tenir moments de gran tensió pel que fa a l’apartat defensiu.

Malgrat les consignes que abans del partit que s’havien explicat a la banqueta local l’Urban CE va tenir una posada en acció més elèctrica, circumstància que li va permetre, a partir de la segona meitat del primer període, assolir una important renda, gràcies al gran encert en el tir exterior de F. López (3 triples) però, sobretot, a la feina de demolició que va protagonitzar en la zona I. Hernández, amb un domini certament aclaparador (11 punts en aquest quart), que els homes de Kortatu no van saber aturar.

Les diferents defenses zonals practicades per Kortatu durant el segon període no van sortir cap efecte, més aviat al contrari, els visitants van arribar a assolir el més ampli avantatge durant tota la confrontació (22-45). I encara sort del lamentable percentatge de tirs lliures que ha exhibir un conjunt com ara l’Urban (14/37) perquè la diferència podria haver estat escandalosa. I a pesar de tot això, el Kortatu, amb un final de quart intens va aconseguir rebaixar per sota de 20 punts la renda dels visitants (27-45).

Després del descans, tots els guerrers de Kortatu es van conjurar per demostrar que en aquest equip hi ha prou talent com per plantar cara a qualsevol rival i que no es rendeixen sense lluitar. Així que, en una lliçó de pundonor i humilitat, va fer encaixar a l’esquadra de Canyadó un parcial prou eloqüent de 26-16 en el tercer període que feia que la diferència caigués per sota dels 10 punts i, per tant, que el Kortatu encara tingués opcions de competir per la victòria. El retorn a la defensa individual havia donat bons resultats.

El darrer quart no va estar exempt d’emoció sobretot quan els locals, fent un esforç més, es van plantar a falta de dos minuts per concloure el matx amb un desavantatge de només quatre punts (71-75). Però el jugador visitant Paco Pardos, que s’havia posat l’equip a l’esquena en aquest últim període (11 punts), fent ús d’una gran qualitat en els 1 contra 1, no va permetre que el Kortatu arribés a poder disputar la victòria en els moments finals.