dimecres, 29 de maig del 2013

NEGJUS BAND 48 - KORTATU BC 58 [J. 26]

El Kortatu BC va certificar, virtualment, la seva permanència un any més a l’elit del bàsquet del Barcelonès Nord, gràcies al seu solvent triomf contra el Negjus Band el passat dissabte a domicili. La situació prèvia dels dos equips a la classificació assenyalava una igualtat en el balanç de victòries i derrotes (11-13) per la qual cosa el partit es presentava com una autèntica final. Els locals acudien amb la doble baixa dels germans Maristany, que havien fet una molt bona actuació a l’enfrontament de la primera volta, a Montigalà. No obstant això, el Kortatu també va haver de sumar una nova baixa d’última hora. I és que el Jordi Sánchez, en un accident de lleure es va trencar la mà esquerra un parell de dies abans. Aquesta circumstància, però, no li va impedir seure a la banqueta i animar els seus companys.

Amb aquests elements s’iniciava el matx en un context d’iniciativa per part dels homes de negre que, de la mà de l’Óscar Valenciano i el Dani Cervera, aconseguien un avantatge de cinc punts (4-9) a l’equador del primer quart. Malgrat això, el Negjus Band amb un joc un xic anàrquic i fent molt de mal amb el rebot ofensiu, aconseguia donar la volta al marcador i concloure els deu primers minuts amb un 18-16.

El Kortatu no es va deixar impressionar per aquest fet i amb una defensa individual d’ajudes constants més el control absolut de la pintura, tant en atac com en defensa, feia encaixar un dolorós parcial al Negjus Band (0-17), que va anotar la seva primera cistella quan faltava menys de dos minuts per arribar al descans, al qual es va arribar amb un còmode 22-35 a favor dels visitants.

Els homes de negre van poder sentenciar el partit a la represa. Però un seguit de cistelles senzilles fallades i un 0/4 en tirs lliures van donar oxigen als locals que van estirar les seves forces fins a apropar-se a un perillós 35-41, a falta de dos minuts i mig. No va succeir el d’altres vegades perquè els jugadors de Kortatu, plenament concentrats, van tornar a infringir-los un altre dur parcial (0-8) i el quart va acabar amb un 35-49 i la sensació de control per part dels visitants.

El Negjus Band, conscient del que es jugava, va posar tota la carn a la graella. Van ajustar la seva defensa i, a poc a poc, van acostar-se amb un desconcertant parcial d’11-2 fins al 46-51, quan només faltaven dos minuts per al final del matx. Els homes de negre no van fallar aquest cop i, amb un 2-7 en els instants finals, arribaven al final amb el conegut 48-58.

Ara només cal jugar contra el CE Urban, el proper dissabte, 1 de juny, a les 16.30 hores a la pista de Canyadó, per aconseguir matemàticament (independentment del marcador final) la permanència a Primera Divisió. Per saber com va anar el partit de la primera volta, fes clic AQUÍ.