dilluns, 13 de maig del 2013

LLOREDA AVV 80 - KORTATU BC 58 [J.24]

El Kortatu BC va rebre el passat dissabte un severíssim correctiu de la mà del Lloreda AVV. El més sorprenent d’aquest fet és que la diferència es va produir, íntegrament, al darrer període ja que, al final del tercer quart, el marcador no podia estar més igualat (53-53). Aquest resultat va diametralment en contra dels interessos del club ja que tots els seus integrants ens hi haurem d’exprimir al màxim en els dos partits (o tres, si comptem l’ajornat contra el CE Urban) que resten per finalitzar la competició.

Però, anem a pams. L’enfrontament contra el Lloreda AVV es presentava, a priori, com igualat. Més encara si tenim en compte que el partit de la primera volta es va resoldre en els segons finals i per l’estret marge de 3 punts (61-64) a favor del Lloreda AVV. I, efectivament, així es va desenvolupar, amb més o menys intensitat. Però hi va haver en aquesta pugna un element distorsionant que, al cap i a la fi, va ser el que va acabar decantant la balança a favor dels locals. Estem parlant del jugador dorsal número 6 (J.M. López) qui en una sèrie inversemblant de llançaments des de qualsevol posició del camp anava triturant, a poc a poc, la defensa dels homes de Kortatu. Aquest jugador va acabar anotant 47 punts amb cinc triples, 4/7 en tirs lliures però, sobretot, 14 cistelles de 2 punts!

Per comprendre una mica més el desequilibri que va ocasionar el J.M. López a Kortatu direm que, al final del tercer quart, quan el marcador assenyalava un empat a 53, ell ja havia anotat 34 dels punts del seu equip. I el més estrany és que els homes de negre, després d’uns inicis en què van anar clarament per darrere tant al primer com al segon període, amb diferències en contra de fins a 9 punts, un triple anotat per l’Óscar Valenciano va capgirar el marcador, per primer cop a favor de Kortatu (41-42, min. 24) i, per tant, res feia preveure el col•lapse que havia de tenir lloc al darrer quart, més encara quan el Kortatu acostuma a jugar bastant bé els darrers períodes.

A partir d’aquí ja se sap el final de la història: últim quart, sortida del Lloreda AVV abassegadora (5 triples de manera gairebé consecutiva, o el que seria el mateix, 19-0 de parcial). Kortatu que va ser incapaç d’anotar fins al minut 38 (triple del Charlie García). La distància es va eixamplar una mica més i el matx va concloure amb el màxim avantatge per al Lloreda AVV (80-58). Increïble però cert.

Aquesta setmana, la penúltima, el rival serà el ja descendit Rincones Gallegos. Serà a Montigalà, a les 17.30 hores. Per saber com va anar el partit de la primera volta, fes clic AQUÍ.