dimarts, 21 de maig del 2013

KORTATUBC 64 - RINCONES GALLEGOS 56 [J. 25]

El Kortatu BC va sumar la seva onzena victòria contra el Rincones Gallegos, cuer de la competició. Els homes de negre tenien la obligació d’aconseguir el triomf per poder seguir aspirant a mantenir la categoria. I així va ser que, des de bon inici els locals van assolir un avantatge en marcador que, després es va anar mantenint més o menys constant durant la resta de l’enfrontament. L’encert des del perímetre va ajudar a que es produís aquesta circumstància. I el principal protagonista va ser l’Óscar Valenciano qui amb 14 punts en aquest període (quatre triples inclosos) va esmicolar la defensa zonal que havia plantejat el Rincones Gallegos.

Els visitants van demostrar que tenen orgull i que no actuen de comparsa de ningú. Així ho van fer saber als jugadors de Kortatu amb un parcial de 0-8 que tornava a ajustar el marcador a l’equador del segon quart (23-20). No obstant això, els locals van tornar el parcial (9-0) en els dos darrers minuts per arribar al descans amb un 39-27 còmode però no definitiu.

A la represa, de seguida el Kortatu va obtenir la seva màxima diferència a favor (43-29). I pensant que el matx ja estava decidit, de cop i volta una davallada defensiva inversemblant dels homes de negre va ser aprofitada pel Rincones Gallegos que fent ús d’un esperit competitiu destacable va poder acostar-se a només cinc punts (43-38). Afortunadament per als interessos del Kortatu, els visitants només van anotar un punt més fins al final del quart. Això unit al fet que el Kortatu en va anotar 8 oxigenava les forces dels homes de negre.

L’últim període s’encetava amb els mateixos 12 punts d’avantatge (51-39) que el Kortatu avia aconseguit al descans. El Rincones Gallegos, en un darrer intent, va tirar d’amor propi i va escurçar la diferència a sis punts a falta de només un minut per a l’acabament del partit. Però aquí es va acabar la reacció ja que quatre punts consecutius de tirs lliures del Kortatu van tancar el marcador en el conegut 54-56.

El proper partit, el dissabte, 25 de maig, a les 17.45 hores al Poliesportiu de Llefià contra el Negjus Band, es planteja, pràcticament, com un tot o res. Els dos equips estan empatats a victòries i derrotes i aquell que en surti vencedor s’haurà guanyat de facto el dret de continuar a Primera Divisió. Si vols saber com va anar el partit de la primera volta fes clic AQUÍ.