dimarts, 7 de maig del 2013

KORTATU BC 69 - GIK FUTURE 52 [J. 23]

Després que l’Óscar Valenciano (un dels jugadors més en forma del Kortatu BC, amb un promig de 17,1 punts per partit a la segona volta), caigués lesionat a l’entrenament del dijous, els homes de negre es presentaven amb un quadre de jugadors molt minvat davant del vital compromís contra el Gik Future. I per complicar-ho tot una mica els visitants, malgrat haver fet un intent de suspendre aquest matx amb l’argument que potser no podrien reunir un quintet inicial, va acudir al Pavelló de Montigalà amb 9 efectius. Per tant, en principi, el partit quedava plantejat amb un cert desequilibri almenys pel que respecta al nombre d’efectius amb què comptava cada esquadra.

Amb aquestes premisses el Gik Future va arrencar amb gran potència intentant imposar la seva iniciativa al marcador des del perímetre. Potser aquesta circumstància i el fet que el Kortatu sortís a la pista amb una formació inicial desacostumada va possibilitar que, a pesar de no jugar malament, es tanqués el primer període amb un avantatge de 5 punts per als visitants (12-17).

Era obvi que el Kortatu havia de fer algunes correccions defensives. I així va ser que un increment a la solidesa en la reraguarda sumada a una fluïdesa destacable en atac, van ser la causa que els homes de negre aconseguissin, a partir del minut 3, un fantàstic parcial de 18-5 i, com a conseqüència, passessin a dominar el marcador per 33-26 al descans.

A la represa, tot i un tímid intent per part del Gik Future d’equilibrar el xoc (35-31, min 3) els locals no van voler deixar lloc als dubtes. Van poder desenvolupar un joc coral en què cada un dels homes que ingressava a la canxa mostrava el seu compromís amb aquest equip sense que, col·lectivament, hi hagués cap tipus de diferència. Pel que fa a l’atac, potser durant aquest quart el Kortatu va gaudir d’una manera més evident d’un bon balanç joc interior i joc exterior, cosa que va afavorir el fet d’entrar al darrer període amb una diferència de 12 punts (50-38).

I per acabar amb la resistència del Gik Future, què millor que iniciar el darrer període amb un 11-4 (61-42) propiciat per sengles triples consecutius de l’Iván Sequero, el Jordi Romeu i el Dani Cervera? A falta de 4 minuts el partit s’endevinava decantat a favor dels locals. D’aquí al final només hi va haver un intercanvi de cistelles per concloure amb el conegut 69-52.

Un cop més els resultats d’aquesta jornada no han fet sinó ajustar encara més la classificació. Per tant, si el partit contra el Gik Future era important l’enfrontament, contra el Lloreda AVV, el dissabte a les 17.30 hores a Montigalà, pot esdevenir definitiu per al futur immediat del Kortatu. Per veure el partit de la primera volta, fes clic AQUÍ.