dilluns, 4 de febrer del 2013

RINCONES GALLEGOS 52 - KORTATU BC 69 [J. 12]

El Kortatu BC va vèncer el cuer de la lliga sense gaire dificultats en un xoc en què, malgrat l’estranya agressivitat de l’àrbitre del partit, els dos equips enfrontats van jugar un matx de guant blanc i sense cap tipus de incident.

La freda temperatura que es percebia a l’històric pavelló de Can Sisteré no va representar una dificultat perquè en el quart d’inici es jugués amb una molt bona intensitat per part de les dues esquadres. No obstant això, a partir del segon període el Kortatu va prémer l’accelerador i, amb un joc força variat, va aconseguir anar al descans amb un solvent avantatge de 14 punts (39-25). A la represa, la limitació del joc dels locals no va ser un obstacle per tornar a la pista amb moltes ganes de demostrar que, malgrat que encara no coneixen la victòria en la competició, tenen l’orgull i la noblesa suficients per tractar de competir i posar les coses complicades als rivals que no juguin amb intensitat.

I va ser així que, en un interval en que el Kortatu va relaxar-se durant cinc minuts, un Rincones Gallegos encertat des del perímetre, va ser capaç d’escurçar la diferència a només 7 punts al final del tercer quart (45-52).

L’últim període havia de servir per resoldre una incògnita: podria el Kortatu BC tornar a jugar amb la intensitat amb què ho havia fet en el segon quart, o bé, tornaria a caure en la desconcentració que havia demostrat en situacions similars durant els dos darrers partits? La resposta està en el marcador final del partit. Els jugadors de Kortatu van tenir la capacitat de controlar aquests possibles entrebancs relacionats amb l’ansietat fent ús d’una evident veterania (que s’hauria de utilitzar més sovint) i, sense jugar d’una manera brillant, sinó més aviat pràctica, van aconseguir derrotar el Rincones Gallegos.

Des d’aquí ens agradaria animar aquest conjunt de Santa Coloma. És obvi que ho té molt complicat per mantenir la categoria. Tanmateix, és un equip que, així que si comença a jugar com el qui no té res a perdre, donarà més d’una sorpresa en una segona volta en què la tensió s’anirà incrementant jornada a jornada.