dijous, 21 de febrer del 2013

KORTATU BC 64 - AE DOSA 65 [J.14]

El Kortatu BC va deixar passar una gran oportunitat de consolidar-se a la part alta de la classificació. L’anàlisi del partit d’aquesta jornada no ens portarà gaire feina. Els tres primers quarts de l’enfrontament es poden resumir de manera molt senzilla.

L’AE Dosa, que es presentava sense la seva màxima figura ofensiva, el F.J. García, sense desplegar un bàsquet espectacular, amb ingents dosis de fe i l’ajut inestimable del caòtic joc de Kortatu, va anar augmentant la seva diferencia favorable en el marcador en el decurs dels diversos parcials: un punt al primer quart (19-20), 7 al descans (31-38) i 16 a la fi del tercer període (39-55). De res van servir els canvis defensius del Kortatu. Les prestacions dels locals eren radicalment oposades a les que havien mostrat la setmana anterior davant d’un rival amb molta més entitat.

Així que, durant pràcticament tres quarts de partit el Kortatu BC va tenir una actuació dins dels marges de la més pura entropia: anàrquica i desastrosa. Va exhibir una fràgil moral per afrontar situacions adverses i poca capacitat de reacció davant del joc de l’AE Dosa gens brillant però infinitament més voluntariós que el que va mostrar el Kortatu.

I malgrat aquesta circumstància, en el moment en què els jugadors de Kortatu van posar només una mica d’ànima i cor en les seves accions, la qualitat tècnica sumada a la gran defensa individual posada en pràctica en el darrer quart pels homes de negre van aconseguir col·lapsar l’esquadra de l’AE Dosa que, potser, havia donat massa aviat per tancat el xoc. Fins i tot, fugaçment els locals van avançar en el marcador els visitants, a falta de dos minuts, gràcies a un triple de l’Isra Tomás. Qüestió de dinàmiques.

Però quan semblava que la remuntada es consolidava, quan l’AE Dosa era incapaç d’explicar-se com el Kortatu BC els havia recuperat els setze punts d’avantatge amb què els visitants van iniciar el darrer període, els nervis, l’angoixa i la falta de control va provocar que l’àrbitre xiulés una justa falta tècnica als locals que va ensorrar les seves possibilitats de triomf.

El proper rival, serà el duríssim Los Ancares, el diumenge a les 12.00 hores a la pista de Montigalà. Si vols veure com va anar el partit de la primera volta fes clic AQUÍ.