dilluns, 11 de febrer del 2013

KORTATU BC 68 - NEGJUS BAND 61 [J. 13]

El Kortatu ha aconseguit una importantíssima victòria davant de l’equip revelació de la lliga, el Negjus Band, en un partit molt competit i d’una gran igualtat com ho demostra el fet que en el transcurs del matx el marcador senyalés 16 canvis de lideratge i cinc empats.

El primer quart es va disputar com la clàssica situació en que dos púgils s’estudien. L’intercanvi de cistelles va tenir un caràcter pràcticament simètric, és a dir, que cada cistella dels locals, era resposta per una altra dels visitants. Però aquesta tendència va desaparèixer, de forma transitòria, a l’inici del segon període quan el Kortatu BC va aconseguir un avantatge de cinc punts (22-17) que semblava que podia ser el preàmbul d’un intent d’escapada. Tanmateix, el Negjus Band, amb un joc de bona qualitat atlètica, tot i que un xic anàrquic, i quatre triples consecutius donava amb facilitat la volta al marcador (24-29). Els jugadors del Kortatu van entendre en aquell moment, que no seria un partit senzill i que, si volien tenir opcions de victòria haurien de desplegar la seva millor versió. I amb aquestes premisses s’arribava el descans amb un equilibrat 30-31.

A la represa el Kortatu va intentar sorprendre els visitants amb un canvi defensiu a zona 3-2 però es va trobar la resposta d’una defensa d’idèntica formació per part del Negjus Band que facilitava que, al final del període, es prolongués la igualtat en el marcador, tot i que amb un petit avantatge per als visitants (43-46).

I d’aquesta manera es va arribar al quart definitiu que va tenir un desenllaç no exempt d’emoció. El Kortatu va recargolar una mica més la seva defensa zonal i amb multitud d’ajudes aconseguien que els jugadors visitants patissin per anotar ja que en cap atac disposaven d’una bona selecció de tir. Els locals van aconseguir un avantatge que, tot i que mínim, semblava començar a decantar la balança al seu favor. I el cop de gràcia a favor dels locals el va donar, l’Óscar Valenciano qui va anotar 14 punts en aquest període, amb quatre triples inclosos, un d’ells, sobre la botzina final des de ben bé mig camp.

Amb aquest enfrontament conclou la primera volta amb un balanç favorable per al Kortatu BC de 7 victòries i 6 derrotes. Aquest proper dissabte començarà, per tant, una segona volta (contra l’AE Dosa) que, a ben segur, serà més complicada i intensa que la que acabem de finalitzar.