dilluns, 25 de febrer del 2013

LOS ANCARES 64 - KORTATU BC 69 [J.15]

El Kortatu ha aconseguit , a domicili (64-69), la seva vuitena victòria de la temporada davant del Los Ancares, un dels conjunts amb millor defensa de la lliga com ho prova el fet que, a la primera volta, el resultat fos favorable a ells per 44-49. I, de fet, l’inici de l’enfrontament feia pensar que seria una pel·lícula molt similar a aquell primer partit, és a dir, que els aspectes defensius destacarien per sobre dels ofensius.

L’estret marge de 4 punts amb què el Kortatu s’havia endut el primer quart (12-16) es va veure eixamplat fins als 11 passat l’equador del segon període (15-26). I aleshores, sorprenentment els visitants es van col•lapsar d’una manera inexplicable. Els locals ho van ensumar i van atacar sense pietat a la jugular i amb un demolidor 15-0 es van catapultar al descans amb el marcador capgirat al seu favor (30-26). Ara era Los Ancares els qui s’aprofitaven d’aquests quatre punts per comandar el matx.

Un cop reprès el partit, el Kortatu va canviar la seva estratègia defensiva. I malgrat que Los Ancares aviat va assolir el seu màxim avantatge (33-26) també van comprovar que, a partir d’aquell moment, tindrien infinitat de problemes per poder sumar punts ja que la defensa visitant els asfixiava les opcions d’atac. No només això sinó que, els homes de negre trobaven certa fluïdesa a l’hora d’anotar raó per la qual, amb un parcial de 3-14, el Kortatu tancava el període novament per davant en el marcador amb un solvent 38-45.

A poc a poc els visitants eixamplaven la diferència al seu favor. Un espectacular triple més tir lliure addicional executat pel Dani Cervera, certificava la gran ambició i el no conformisme de Kortatu.  És per això que, faltant menys de 2 minuts, un 51-62 semblava ja definitiu. Cras error si tens davant algú del talent i la qualitat del J. Cercós: mai no pots relaxar-te. Efectivament, el jugador del Los Ancares, autor de 12 punts en aquest darrer quart (amb tres triples inclosos), va crear certs dubtes a la defensa visitant i, fins i tot, faltant pocs segons els locals es van apropar fins a tan sols un punt (64-65) que podia fer perillar la victòria del Kortatu BC. No va ser així i dues grans defenses visitants responent a les darreres accions ofensives del Los Ancares, van propiciar un triomf molt treballat dels homes de negre.

El proper rival serà un sempre duríssim Costa Serra equip que, d’una manera clara, les darreres jornades està seguint una trajectòria ascendent que fa que estigui només a una sola victòria del Kortatu BC. Si vols saber com va anar el partit de la primera volta, pots consultar-ho fent clic AQUÍ.