dilluns, 25 de maig del 2015

KORTATU BC 63 - 2D II 68 [J. 24]

El Kortatu va sumar una nova derrota en aquesta temporada i ja no depèn de sí mateix per eludir el partit de promoció que han de jugar els equips que acabin la competició en els llocs 11è i 12è.

Novament amb la consigna de parar el cop, el Kortatu va començar el partit contra el 2dII plantejant un joc de control que minimitzi les pèrdues de pilota i dilati les possessions tot el que sigui possible. No es va veure intimidat pels triples visitants que, contestats pel Jordi Romeu tancaven el primer quart amb un avantatge mínim (14-13).

Els locals van augmentar les seves prestacions defensives y va continuar practicant un bàsquet control que als visitants se’ls feia difícil de digerir. El Jordi Romeu, el Charly García i el Dani Cervera s’erigien en principals estilets ofensius i, amb bon joc col·lectiu, aconseguien arribar al descans amb sis punts de diferència (32-26) sobre el 2dII que, a dures penes s’enganxava al partit gràcies als tirs lliures (9 dels 13 punts en aquest quart).

A la represa els visitants van fer diversos intents per equilibrar el marcador, cap d’ells sense èxit. En comptes d’això es van trobar perdent per 8 punts a falta de l’últim quart per disputar-se.

A l’últim període la diferència favorable al Kortatu fins i tot es va disparar fins als 11 punts (55-44, minut 32). Però va ser en aquest punt on els locals van començar a notar que el dipòsit d’energia viatjava a la reserva. El 2dII va recórrer als punts del Chus López (30 en tot el partit) per neutralitzar la diferència de Kortatu. Malgrat això els homes de negre van aconseguir arribar a l’últim minut encara per davant (63-62). Després, algunes decisions poc encertades dels locals, l’agressivitat de cara a la cistella dels visitants i el seu encert final a la roda de tirs lliures (6/6) van fer que un cop més es morís molt a prop de l’objectiu. I sap especialment greu pel Jordi Romeu (27 punts) que malgrat el seu excels partit no es va veure recompensat per la victòria.