dimarts, 24 de febrer del 2015

KORTATU BC 69 - GIMESPORT 72 [J. 15]

En un dels moments més importants de la temporada i contra un rival directe, el Kortatu BC es va presentar al partit contra el Gimesport amb només 7 jugadors disponibles dels quals, algun s’està acabant de recuperar de processos gripals. Aquesta circumstància, no va ser un obstacle perquè els homes de negre sorprenguessin els visitants amb un fulgurant 17-9 que indicava el final del primer període. El segon quart (13-22) va tornar els locals a la realitat que comprovaven com el Gimesport, de la mà d’un inspirat Barba (10 punts en aquest període), capgirava el marcador al seu favor abans del descans, 30-31.

A la represa el Kortatu començava a acusar el llast de les faltes personals i, en només cinc minuts es veia 10 punts per sota en el marcador (35-45). Però el dissabte la força col·lectiva dels homes de negre va apel·lar a l’orgull i al seu talent ofensiu per tornar a manar en el partit ferint el Gimesport amb un contundent parcial de 14-1 i arribar al darrer quart amb un avantatge inesperat de 3 punts (49-46).

L’últim període es va desenvolupar en una dinàmica d’equilibri en què cap conjunt va tenir més de 4 punts d’avantatge. El Kortatu, ja havia perdut per faltes al Tom van den Heuvel i tenia tres jugadors més amb 4 faltes, cosa que encara fa que tingui més mèrit aguantar les embranzides dels visitants els quals, a còpia de triples esmenaven el seu desencert en els tirs lliures (2/10). A falta de 10 segons, l’Ivan Sequero igualava el matx a 69 amb dos tirs lliures. El Gimesport va demanar temps mort per preparar una última jugada. El Kortatu s’ho havia de jugar tot a la carta de la defensa (sense faltes) per arribar a la pròrroga. Desgraciadament, un triple de Morales al darrer segon va ser el cruel desenllaç per al Kortatu d’un partit extremadament físic plantejat pel Gimesport. I ens ve al cap, aleshores, aquella cèlebre frase d’Aito García Reneses: “Si fas vint faltes, et xiulen vint faltes; si fas quaranta faltes, et xiulen 20 faltes; per tant, fes quaranta faltes”.