dimarts, 11 de març del 2014

SANT CRIST 1 ASE 50 - KORTATU BC 55 [J. 16]

Després de 10 temporades a la màxima categoria el Kortatu va ser capaç de véncer a la dificilíssima pista del Sant Crist. Una autèntica fita. I ho va fer posant en pràctica la celebèrrima tàctica del conill de la qual tan fidel defensor era el mestre Manel Comas. Però anem a la història d’aquest enfrontament.

Un cop més, un fred inici dels homes de negre va propiciar el fet que encaixessin un duríssim 14-1 de sortida i la sensació que es repetiria per n-ssima vegada el guió d’altres partits. Per fortuna, això no va succeir. Els dos triples de final de quart i la càrrega dels interiors de Kortatu en el segon període van ajustar el marcador (23-22) a falta de 4 minuts per al descans. No obstant aquest fet, els locals van apretar una mica i es va arribar a la meitat del matx amb un incert 31-24.

A la represa, el Kortatu va caure en alguns errors recurrents que expliquen per què el Sant Crist va tancar el tercer parcial amb un còmode 47-37. I aquí es va acabar la força dels locals perquè el Kortatu, conjurat per no desaprofitar l’ocasió d’obtenir una victòria de qualitat va prémer l’accelerador. I de quina manera: un demolidor 3-13 va igualar el partit (50-50) a falta d’un minut i mig per al final. El conill apareixia. I un triple de l’Isra Tomás, va capgirar el marcador de manera definitiva a favor del Kortatu que s’enduia una importantíssima victòria amb una reaparició estelar del Jordi Sánchez després de la seva malaltia.