dimarts, 29 d’octubre del 2013

BASKET CENTRE 61 - KORTATUBC 64 [J.02]

El Kortatu va vèncer a la pista del Basket Centre, equip debutant a la competició. Els locals venien de guanyar l’AE Dosa a la primera jornada de lliga i es van mostrar durant tot el partit com una esquadra molt seriosa i difícil de doblegar. Però anem a pams. El primer quart es va caracteritzar per la gran igualtat entre els dos contendents (18-18) i, en aquest context, cap equip va obtenir rendes superiors als dos punts.
Aquesta situació es va prolongar fins a mitjan segon període moment en què el Kortatu, amb diverses jugades de mèrit col·lectiu, va escapolir-se en el marcador. El parcial es va tancar amb un triple des de mig camp, sobre la botzina, de l’Óscar Valenciano cosa que va significar el màxim avantatge que van obtenir els homes de negre (34-43).
Normalment, si les coses funcionen no cal fer provatures estranyes. I això és el que va ocórrer amb el Kortatu a l’inici del tercer quart quan la voluntat d’eixamplar l’escletxa fent servir una defensa zonal com a arma, va tenir un efecte contrari. Els homes de Kortatu van patir una certa desactivació i els locals van retallar les diferències fins a la mínima expressió (50-51) al final del tercer període.
D'aquí al final, malgrat la gran actuació del jugador número 11 del Basket Centre, R. Pérez, autor de 33 punts, la experiència dels homes de negre (Iván S. i Dani C, amb 7 i 4 punts, respectivament) i la sobrecàrrega de faltes dels locals van fer que el partit es decantés del costat dels visitants que van haver de suar d’allò més per aconseguir una victòria molt important.
Ara la lliga s’aturarà una setmana. La propera jornada el rival serà el Sant Crist 1 ASE, un adversari, com sempre, dels més complicats de batre.