dimarts, 30 d’abril del 2013

SANT CRIST 1 ASE 57 - KORTATU BC 56 [J. 22]

El Kortatu BC va estar molt a punt de capturar la que hauria estat una victòria importantíssima davant del consistent Sant Crist 1 ASE. No obstant això, els locals van endur-se el premi del triomf i segueixen aspirant a jugar la competició Inter-Consells que tindrà lloc a principis de juny.
La història de l’enfrontament, que va tenir un accentuat plantejament tàctic, només es pot definir d’una manera: igualtat absoluta. I això a pesar que els visitants es van veure llastrat molt aviat per les faltes personals xiulades en contra. Aquesta circumstància la van aprofitar els homes del Sant Crist que si alguna virtut tenen és saber fer una lectura encertada en cada moment del partit. I és que analitzant la seqüència en el llançament de tirs lliures (5/10 Kortatu per 17/23 del Sant Crist) es constata el desequilibri manifest que hi va haver en aquest apartat. Encara podríem anar aprofundir més dient que, de les 16 faltes assenyalades al Sant Crist, només 5 van ser de tir per al Kortatu i, en canvi, de les 22 faltes assenyalades al Kortatu, 12 van ser de tir per al Sant Crist.
També s’ha de remarcar el fet que els visitants van controlar en tot moment els principals estilets ofensius del Sant Crist, és a dir Ruiz i Morales. I encara que l’exjugador de Kortatu, Alberto Herreros, va aconseguir dos triples gairebé consecutius en el tercer quart, el que potser va ser més inesperat és el fet  que els pivots locals Dacosta i Ortuño anotessin conjuntament 4 triples en el decurs del partit.
En aquets context d’estabilitat tàctica, però no quant a la penalització de faltes personals, el matx va anar avançant cap al seu desenllaç. Els homes de negre fallaven algunes cistelles senzilles des de sota però no estaven disposats a rendir-se per més que els jugadors del Sant Crist premessin l’accelerador.
Els instants finals no van estar exempts d’emoció. El dorsal local número 4 (Dacosta) va anotar un triple que va ser neutralitzat immediatament per l’Oscar Valenciano amb un altre triple reeixit. Amb el que ja seria el marcador final (57-56), els jugadors de Kortatu van fer falta per aturar el temps. Dacosta era l’encarregat de llençar els tirs lliures. Com que va fallar el primer, clarament va tirar a fallar el segon. Malgrat que el Kortatu va capturar el rebot, amb un sol segon per jugar ja no hi va haver temps per efectuar un llançament a la desesperada. És difícil guanyar quan en el darrer quart tens un 1/2 en tirs lliures mentre que el rival està en 7/12.
Aquesta setmana el Kortatu BC juga contra el Gik Future, rival directe per evitar el descens. L’enfrontament tindrà lloc aquest dissabte (04.05.2013), a les 17.30 hores a Montigalà. Seria molt important sumar una victòria per tractar d’allunyar-nos de les quatre darreres posicions de la classificació que marquen la circumstància de la pèrdua de categoria. Per saber com va anar el partit de la primer volta fes clic AQUÍ.