divendres, 26 d’abril del 2013

KORTATU BC 71 - LAIETANIA AE 79 [J. 21]

El Kortatu va sumar el dissabte passat la seva onzena derrota de la temporada contra el Laietania AE. Malgrat que durant la setmana prèvia a l’enfrontament els visitants havien jugat una mica al joc del victimisme, el dia del partit es van presentar a Montigalà amb una formació més que competitiva. Aquesta circumstància unida al a fet que al Kortatu li costa posar en acció una defensa de garanties, van ser les causes que el Laietania, amb una facilitat insultant, arribés al final del primer parcial ja amb un avantatge de 16 punts (12-28). El principal estilet visitant en aquest període va ser el dorsal número 8 (Sunyer), autor de 4 triples pràcticament consecutius, cosa que que va mostrar la ineficàcia defensiva de la defensa zonal desplegada pels jugadors de Kortatu.

Ell segon quart va ser bastant diferent a l’anterior. Els homes de negre van començar a defensar en individual (defensa que ja no abandonarien) i el partit va esdevenir molt més tàctic. El Jordi Romeu va tractar d’emular el seu rival anotant 3 triples en aquest període. No obstant això, el Laietania, malgrat el seu desencert va recórrer al seu ofici per anotar des de la línia de personal aprofitant el fet que el Kortatu havia arribat al ‘bonus’ molt aviat i va arribar al descans amb un solvent 24-41.

Després de la pausa el Kortatu es va conjurar per assolir petits reptes més realistes. Es tractava de jugar el partit punt a punt i, almenys guanyar els dos parcials que quedaven per davant. I així va ser que a la represa els homes de negre van anotar 4 triples consecutius (2 l’Óscar, 1 l’Isra i 1 el Jordi Romeu) i van dinamitzar molt més el seu joc cosa que va agafar per sorpresa el Laietania que potser pensava el els jugadors de Kortatu es rendirien. Això no passarà mai. I, malgrat que la diferència retallada no va ser significativa, el 47-60 amb què es tancava el marcador del tercer quart feia pensar que encara s’havien de dirimir moltes coses.

Un últim esforç sense premi.

Efectivament. Un parcial de 8-0 en els dos primers minuts del darrer període feia encendre les alarmes al Laietania que havia de demanar un temps mort i constatar que els seu avantatge s’havia reduït només a cinc punts (55-60). I va ser a partir d’aquest moment en què novament va aparèixer la figura del jugador visitant Sunyer (autor d’11 punts en aquest parcial i 30 punts al final del partit), que va aconseguir aguantar l’estrebada d’un Kortatu que entrava en els darrers dos minuts amb un mínim desavantatge (65-68). A més a més, els visitants van sortir guanyadors en la desequilibrada roda final dels tirs lliures (2/4, el Kortatu; 7/10 el Laietania) i van endur-se una victòria que els col·loca novament en l’aferrissada lluita per la segona posició.

El proper partit serà aquest dissabte (27.04.2013), a les 17.30 hores contra el potentíssim Sant Crist 1 ASE, a la pista Joaquim Blume del barri de Sant Crist. Ni més ni ménys que un altre duríssim partit a priori. Per saber com va anar el partit de la primer volta (de trist record ja que es va lesionar de gravetat l’Iván de Abajo), fes clic AQUÍ.