dilluns, 8 d’abril del 2013

KORTATU BC 96 - KILLER QUEEN 92 [J. 19]

El Kortatu va obtenir la novena victòria de la temporada a costa d’un Killer Queen que intenta esgotar les poques possibilitats que té de romandre a primera divisió. Els locals es presentaven amb l’absència de 3 dels seus homes més alts cosa que, en principi, feia pensar que l’enfrontament seria una nova prova de patiment. Però, sorprenentment, el primer quart va significar una declaració d’intencions de les dues esquadres que mostraven una clara vocació ofensiva, amb possessions curtes i gran encert anotador de manera que al final del període es registrava un marcador de 29-22.

El següent quart no va fer sinó afirmar aquest alegre estil de joc amb nul·les concessions a l’especulació. Les defenses eren pràcticament inexistents i només el fet que el Kortatu, gràcies a una zona 3-2, ajustés una mica més la reraguarda va permetre els homes de negre arribar a l’equador del matx amb una renda favorable de 15 punts (52-37).

Els locals van tornar a la pista amb la consigna d’intentar matar el partit. I, de fet, hom diria que van assolir l’objectiu si tenim en compte que, passat el minut cinc del tercer període comandaven el marcador amb un més que solvent 68-44. Però alguna cosa va succeir i el Killer Queen, amb un abassegador final de quart va demostrar que encara quedaven 10 minuts per concloure el partit, que encara no havia llançat la tovallola, i que vendria cara la seva derrota.

La posada en escena al darrer quart d’un Killer Queen, a la desesperada, es va traduir en punts provinents de cistelles inversemblants: triples des de qualsevol posició del perímetre, situacions de 2+1 però, sobretot, un inspiradíssim A. Andrés qui, amb 18 punts en aquest quart (45 al final del matx), semblava haver-se fet l’amo del partit i esdevenia pràcticament impossible d’aturar. Només la sang freda dels jugadors de Kortatu, amb un demolidor 8 de 8 en tirs lliures en el tram final, va poder contrarestar l’embranzida inconscient dels visitants per acabar l’enfrontament amb un ajustat 96-92.

La setmana vinent el Kortatu BC no jugarà, per ajornament, el partit que havia d’enfrontar-li amb el CE Urban. Per tant, el següent matx tindrà lloc el dissabte, 20 d’abril, a casa contra el Laietania AE. La classificació s’apreta i qualsevol victòria pot ser determinant, més encara si és contra un dels equips capdavanters de la competició. Esperem que aleshores el Kortatu hagi pogut recuperar efectius. Per saber com va anar el partit de la primera volta, feu clic AQUÍ.