dilluns, 14 de gener del 2013

KORTATU BC 62 - SANT CRIST 1 ASE 55 [J.09]

El Kortatu va aconseguir el dissabte passat una victòria de gran qualitat davant del Sant Crist 1, un dels equips capdavanters de la lliga. No obstant això, aquesta excel•lent notícia es va veure una mica desenfocada degut que, a falta de pocs segons per a la conclusió del matx, el jugador local Iván de Abajo va patir una lesió al genoll l’abast de la qual no es coneixerà fins a la setmana que ve.

Però si ens centrem en els aspectes purament esportius, s’ha de dir que l’enfrontament va tenir un aire d’estranyesa que es va mantenir durant tota la seva duració. Així, dos conjunts que practiquen un bàsquet netament ofensiu, potser per una qüestió més d’encert que per una altra raó, tancaven els dos primers parcials amb marcadors certament escarransits tant al primer període (9-14) com al final de la primera part (22-26).

Aquesta tendència va patir un canvi després del descans quan el Sant Crist va trepitjar l’accelerador per aconseguir la diferència més gran en el marcador (29-39), en el minut 6 del tercer quart. Aleshores, una justa falta antiesportiva xiulada al jugador visitant Morales, va servir perquè el Kortatu reaccionés i, amb un parcial de 12-4, s’arribés al final del període amb una igualtat que feia molts minuts que no es veia. L’inici de l’últim quart era incert quant a quin equip portaria el ritme del partit.

La incògnita es va resoldre aviat quan, de la mà del Charly Garcia (6 punts) i, sobretot, del Watu (11 punts), el Kortatu va començar a castigar un i altre cop el joc interior del Sant Crist, que es veia impotent per aturar l’escomesa del jugadors locals que aconseguien capgirar el marcador amb un parcial de 9-0 (56-51). Els visitants no trobaven la manera de contrarestar la defensa d’ajudes dels homes de negre i acabaven per practicar, en molts casos, una selecció de tir no gaire bona.

El Sant Crist va intentar equilibrar el marcador a la desesperada. No van tenir èxit perquè els jugadors de Kortatu es van mostrar molt sòlids. Tanmateix, va ser en aquests segons finals que, la mala fortuna, va fer que l’Iván patís un esquinç de genoll el resultat del qual esperem que tingui mínimes conseqüències. Haurem de restar a l’espera fins que els metges facin el seu diagnòstic.