dimarts, 22 de gener del 2013

GIK FUTURE 68 - KORTATU BC 64 [J. 10]

El Kortatu va visitar la pista del Gik Future amb les importantíssimes baixes del Jordi Romeu, del Watu i de l’Iván de Abajo. Per descomptat que això no ha de sonar a excusa. No obstant això, l’absència d’aquests jugadors determina clarament la manera que té el Kortatu d’afrontar els partits.

El que queda clar és que la part tècnica haurà de buscar un esforç extra quant a l’estudi dels rivals. I és que no és la primera vegada en aquesta temporada que un únic jugador rival sorprèn la defensa del Kortatu amb un recital ofensiu.

Aquesta actuació individual no va intimidar gens els jugadors del Kortatu que, gràcies a uns inspirats Oscar Valenciano i Jordi Sànchez aconseguien capgirar el resultat i arribar al descans amb un consolidat 35-41, amb un aclaparador parcial de 12-26.

El Kortatu es mostrava sòlid i amb molt d’ofici. Amb la consigna de castigar la pintura rival, a mitjan tercer quart mantenia i, fins i tot, augmentava el seu avantatge (41-48, minut 25). Però, de cop i volta, vuit punts consecutius del Gik Future, d’un costat, i un inaudit 1/6 en tirs lliures de jugadors del Kortatu que no acostumen a fallar-ne dos de seguits d’un altra banda va provocar que s’instal•lés una mica de desconcert en els visitants que no entenien com era possible que s’arribés al darrer període amb un marcador desfavorable (52-51).

Durant aquest últim quart els nervis es van apoderar del Kortatu. No és que es fessin les coses molt malament, però, d’una manera nítida, s’havia acabat d’invertir la tendència i ara era el Gik Future el qui portava la iniciativa i el ritme de partit. Tampoc és que els jugadors locals desenvolupessin un joc excels que el permetés assolir, de sobte, un avantatge inabastable per a Kortatu (mai van superar els sis punts).

Tanmateix, els homes de negre es van mostrar impotents a l’hora d’igualar les forces. La sensació que transmetien no era la de tenir la capacitat d’invertir un cop més el ritme de partit. Es va notar que hi havia un punt de cansament que provocava que no poguessin (o no sabessin) trobar les idees adequades per poder plantar cara en els instants finals. I, així, es va arribar a la conslussió amb el conegut 68-64.