dilluns, 28 de gener del 2013

KORTATU BC 61 - LLOREDA AVV 64 [J. 11]

El Kortatu va acumular la seva sisena derrota d’aquesta temporada, la segona consecutiva, i va arribar a l’enfrontament contra un rival directe: el Lloreda AVV, és a dir, que per primer cop en aquesta temporada el balanç victòries derrotes és negatiu per a l’equip dels homes de negre. El partit va ser molt semblant al de la jornada anterior, contra el Gik Future. Un inici de tempteig entre els dos equips i un Kortatu que, sense fer una gran exhibició de forces, únicament fent les coses amb sentit comú i defugint de les protestes, acumulava un avantatge de 13 punts en el minut 4 del segon període (11-24).

Però sembla ser que la capacitat de concentració del Kortatu és minúscula. Es diria que els seus integrants tenen la dubtosa virtut de distraure’s amb el simple vol d’una mosca. I així va ser que, una jugada en què els visitants només disposaven d’unes dècimes de possessió per fer només un utòpic palmeig per anotar una cistella, la passivitat de la defensa local va provocar que la utopia esdevingués realitat. I és possible que aquí s’acabés el partit per als homes de negre. En endavant van estar més pendents de tot el que no poden controlar que del que sí que poden fer. La distància entre els rivals es va escurçar fins als 3 punts abans del descans (33-30) amb un altre tir d’últim segon anotat pels visitants.

El Kortatu va trigar cinc minuts més que el Lloreda AVV en tornar a la pista. Quan ho va fer, ja no manava en el marcador. Els visitants van prendre la iniciativa (33-39) i ja no la van deixar anar, malgrat que algunes espurnes d’orgull permetessin el Kortatu tancar el tercer període amb un mínim avantatge de dos punts (45-43). A partir d’aquí, ja no va haver-hi forma d’invertir la tendència.

No és que hi hagués un gran desastre sinó que, més aviat, una col·lecció de petits detalls negatius que escapçaven sense pietat les opcions del Kortatu a la victòria. I el Lloreda, sense fer la gran exhibició basquetbolística del segle va acabar emportant-se un triomf que hom diria (un cop més i sense treure mèrits als visitants), més cedit pels locals que guanyat pel Lloreda AVV.

El Kortatu (jugadors i direcció tècnica) hauran de millorar bastant en la concentració i control d’ansietat si no volen que la temporada es faci molt llarga. Els partits es poden guanyar o perdre, això és obvi. Però potser s’haurà de canviar la manera d’enfocar els enfrontaments, amb menys nervis i més positivitat. Del contrari, serà molt complicat treure endavant els partits si roman el cap emboirat.