dilluns, 26 de novembre del 2012

KORTATU BC 65 - YUYUS 62 [J. 05]

Un irregular però amb grans dosis de fe Kortatu BC, que saludava el retorn del Watu a l’equip, va aconseguir la seva tercera victòria de la temporada (la primera com a local) davant del Yuyus per un ajustadíssim 65-62. Un dia més el desenllaç del partit que es va viure el passat dissabte al Pavelló de Montigalà no es va poder concretar fins al mateix final del matx.

La bona posada en escena del Kortatu BC, amb una sòlida defensa individual, va ser el factor principal que propiciava un avantatge de 4 punts al final del primer període (12-8). No obstant això el Yuyus va incrementar el seu encert ofensiu durant el segon quart. Aquest fet es va començar a materialitzar a partir de l’equador del parcial i molt especialment amb el protagonisme del seu jugador J. Martínez qui va anotar dos triples consecutius. Això feia que els visitants agafessin a partir d’aquell moment la iniciativa en el marcador i la mantinguessin fins al final del quart (26-27).

Durant el descans els jugadors del Kortatu BC van entendre que calia canviar la dinàmica del partit si volien tenir opcions reals de guanyar l’encontre. I, efectivament, en el tercer període van aconseguir una notable transformació mitjançant una defensa zonal responsable principal que el Yuyus ja no ataqués d’una manera fluïda. Però a més a més, aquesta transformació també es va traslladar a l’aspecte ofensiu amb uns inspirats jugadors locals Dani Cervera, Francesc Barriga i Oscar Valenciano amb 9, 5 i 6 punts, respectivament, en aquest període que va concloure amb un incert 48-42.

L’inici del darrer quart va registrar el major avantatge del Kortatu BC (55-44 a falta de 7 minuts per al final), de la mà d’un triple de l’Oscar Valenciano i quatre punts seguits del Carlos García. Aleshores, estranyament, el locals van encaixar en els minuts següents un demolidor 18-5 que novament donava avantatge al Yuyus (60-62) a falta de 37 segons per a la finalització del partit. Afortunadament, la defensa del Kortatu BC va aturar aquí l'equip visitant. Ja no van tornar a anotar i, en canvi, els locals van saber jugar amb més sang freda els instants finals fins al desenllaç ja conegut del 65-62.

El rival de la propera setmana, el Killer Queen, és un equip que enguany ha debutat a la categoria. Es tracta d’una incògnita ja que mai no hi ha hagut un enfrontament contra aquesta esquadra. El matx tindrà lloc el diumenge, a les 10:30 hores a la pista de Sant Crist.