dilluns, 19 de novembre del 2012

KORTATU BC 58 - GORG CB 70 [J. 04]

Un Kortatu BC sensiblement atenuat per les baixes va caure derrotat a casa davant el Gorg CB en un partit en què mai no va tenir possibilitats reals d’aconseguir la victòria. Només en el darrer període es va poder veure un nivell més d’acord amb el que s’espera del nostre equip. No obstant aquesta dada anecdòtica, en realitat, les decisions tècniques de la banqueta local sempre van anar endarrerides respecte a la dinàmica del matx.

La posada en escena del Kortatu BC no va tenir la temperatura adequada per fer front a un conjunt visitant, que acostuma a penalitzar la mancança d’intensitat defensiva. De res va servir que a mitjan el primer quart els de negre demanessin un temps mort. El Gorg CB castigava una i una altra vegada assolint cistelles senzilles a prop del cèrcol i arribava al final del període guanyant per catorze punts (10-24).

El segon quart va ser, sobretot, una exhibició en el tir del jugador visitant Rodríguez qui va mantenir la diferència en el marcador a còpia de triples. Dels vint punts anotats pel Gorg CB, ell va fer-ne quinze en una sèrie increïble de 5/6 des de la línia exterior. Malgrat aquesta circumstància, el Kortatu BC va fer un bon quart i la prova és que al descans, i a pesar dels triples visitants, es va arribar amb la mateixa diferència de catorze punts a favor del Gorg CB (30-44).

I en el tercer període, que hauria d’haver servit perquè Kortatu BC s’acostés en el marcador a una distància que hauria pogut posar nerviosos els visitants, els pivots Osuna i Ruiz, van triturar el partit disparant el Gorg a un màxim avantatge fins aleshores de 19 punts (45-64).

L’inici de l’últim període no va ser gaire esperançador ja que a falta de 7 minuts, es podia ensumar una desfeta important de Kortatu BC (45-67). En aquest punt els locals van tocar fons, i va ser llavors que finalment (després de diversos canvis defensius en els quarts precedents) van trobar en la defensa zonal 2-3 una bona arma per contrarestar el potencial ofensiu del conjunt visitant. Gràcies a això i a una bona actitud en atac, es va tancar el partit amb un digne 58-70.

El proper rival serà el Yuyus. Ens visitaran el proper dissabte, a les 17.30 a casa. Només ens hem enfrontat dues vegades amb ells amb el balanç d’una victòria i una derrota.