dilluns, 12 de novembre del 2012

COSTA SERRA 62 - KORTATU BC 64 [J. 03]

El Kortatu BC va aconseguir la segona victòria de la temporada davant del Costa Serra per un estretíssim marge de només dos punts. El fet que durant el partit hi haguessin 9 empats i 10 situacions de canvis d’avantatge és la mostra més evident que, l’encontre va estar molt igualat. Efectivament. Ja des del primer quart, malgrat un primer intent de Kortatu BC per escapar-se en el marcador (6-11), un temps mort demanat pels locals tornava, al final del període a la igualtat inicial (14-14).

El Costa Serra va pujar el seu to ofensiu a l’inici del segon parcial. Efímerament va gaudir d’algun petit avantatge que mai no va superar els tres punts. Però començava a quedar clar que el Kortatu BC havia vingut a buscar la victòria perquè arribava al descans amb una diferència favorable de quatre punts (26-30) gràcies, sobretot, a una solvent defensa individual que no acabava de pair el conjunt local.

La sortida del Costa Serra després de la mitja part va desconcertar durant gairebé 7 minuts el Kortatu BC, que amb gran incredulitat encaixava un duríssim parcial de 16-2 (42-32). Els locals estaven deslligats . Tot els sortia bé. Es van fer els amos del rebot a les dues cistelles. La defensa individual de Kortatu BC, que tants bons resultats havia donat fins aleshores ja no bastava per aturar les onades ofensives del conjunt local. No obstant això, el Kortatu BC va reaccionar després d’un temps. S’havia de buscar una solució defensiva i aquesta solució va arribar a través una zona 3-2 amb la qual es va evitar el desastre d’arribar a l’últim quart amb un desavantatge massa gran. S’ aconseguia aturar l’hemorràgia i acabava el període amb un incert 46-39.

Els locals gestionaven amb fermesa el marcador favorable i no semblava possible un canvi de tendència. Fins que, en el minut 5, després d’un temps mort demanat pel Costa Serra, el Kortatu BC va trobar la inspiració defensiva i ofensiva. La zona 3-2 resultava cada cop més inexpugnable per als rivals. I en atac, l’encert en els triples i els tirs lliures feia que tornés la igualtat a falta d’1:50 per al final (60-59). El matx es va resoldre a l’últim minut, amb cinc punts consecutius del Kortatu BC (60-64), que va saber treure rendiment del fet de no estar en bonus de faltes i jugar, malgrat una petita errada en un servei de banda, amb una bona solvència.

Aquest triomf, aconseguit a domicili, fa que el Kortatu BC continuï a la cinquena posició de la taula classificatòria. El proper rival serà, el Gorg CB, equip que acumula el mateix bagatge que Kortatu BC de partits guanyats i perduts (2-1). El matx, a priori també molt igualat, serà un nou repte a superar ja que es tracta d’un dels conjunts que millor executa el joc col·lectiu en aquesta competició.