dilluns, 10 de novembre del 2008

KORTATU BC 64 - RUHABIT MONTGAT 54

Aquest passat dissabte vam assistir a la primera victòria de Kortatu BC. A priori el partit es presentava força complicat per als interessos locals ja que, tot i que el Ruhabit Montgat és un equip que aquesta temporada ha assolit la màxima categoria, té un dels planters més complets de la competició.
D'entrada el Ruhabit va plantejar un matx força físic, amb una defensa individual que pretenia asfixiar l'atac local. En un primer moment van aconseguir-ho i van fer un intent d'escapada en el marcador (4-11). Kortatu va reaccionar de manera exemplar amb 8 punts consecutius que van obligar a demanar un temps mort als visitants. Aquest fet va ser aprofitat per Kortatu que, amb un intel·ligent canvi a defensa zonal 2-3, va aconseguir col·lapsar l'atac dels montgatins, els quals ja no van tornar a anotar en el quart i van encaixar un demolidor parcial de 19-0 per tancar el quart amb un resultat de 23-11.
El segon període va transcórrer amb la mateixa dinàmica: el Kortatu amb un joc col·lectiu brillant va aconseguir el seu màxim avantatge (40-22) poc abans d'arribar al descans amb el resultat de 40-25.
S'esperava una sortida en tromba del Ruhabit. I bé, tot i que van intentar-ho, el Kortatu va controlar perfectament el ritme de partit en tot moment. Van jugar possessions llargues per obligar a defensar als visitants i, d'aquesta manera, especular amb els nervis dels rivals que es veien apurats pel temps. Va ser un quart extremadament tàctic amb diversos intents del Ruhabit de desestabilitzar el Kortatu. No van aconseguir-ho i, a pesar de la baixa anotació dels locals, els visitants no van respondre amb una gran reacció. 48-36 al final del període.
Els montgatins van tractar de jugar l'últim quart a un ritme frenètic que encomanés al Kortatu. El jugador visitant Sansa ho tenia clar i intentava evitar el posicionament de la zona local amb ràpides transicions. Aquesta estratègia va fer que s'acostessin a 4 punts a dos minuts del final. Ni en aquestes circumstàncies el Kortatu va perdre els nervis i mercès a un bon 7/10 (8/15 el Ruhabit) en el carrusel final dels tirs lliures va aconseguir una victòria molt més treballada del que el marcador podria indicar.