dijous, 20 de novembre del 2014

SANT CRIST I 57 - KORTATU BC 50 [J. 04]

Com no podia ser d’una altra manera, un any més els jugadors locals Ruiz i Morales (22 i 15 punts, respectivament) es van encarregar de portar el ritme i el pes anotador del partit . Però el Sant Crist 1 no només  està construït per aquests dos elements. Algunes cares noves que es presentaven amb l’esquadra local però la filosofia de joc col·lectiu no ha variat gens.

Però anem a pams i comencem definint amb una paraula el caràcter que va tenir aquest enfrontament: equilibri. El desenvolupament dels quatre quarts va ser força lineal en el sentit que cap dels dos equips aconseguia escapolir-se en el marcador. La iniciativa, sobretot a la primera part, la van portar els homes del Sant Crist 1 que, en el minut 6 del segon període aconseguien un màxim avantatge de 6 punts (27-21), pràcticament escurat pels visitants al descans (30-29).

A la represa es succeïa l’intercanvi de cistelles. Només un tímid 30-33 del Kortatu a l’inici d’aquest parcial podia fer pensar que hi hauria un canvi de tendència. No va ser així. En tot cas, la confrontació es resoldria a l’últim quart amb els locals per davant en el marcador (45-41). Però els visitants van començar a cometre errors que, fins aleshores, havien pogut minimitzar. Per exemple, quatre tirs lliures errats de manera consecutiva van impedir un empat a 48 en el minut 5 del període. Després, la pèrdua d’un parell de pilotes en jugades successives les van entomar els homes del Sant Crist com un regal. No van perdonar i van guanyar el partit amb el màxim avantatge durant els 40 minuts (57-50).