dilluns, 29 d’octubre del 2012

KORTATU BC 44 - LOS ANCARES 49 [J. 02]

Derrota amarga en el debut com a local del Kortatu BC. La intensitat del partit des del primer minut, feia pensar que, per aspirar a guanyar-lo, s’havien de fer les coses amb concentració i amb seriositat. Amb aquesta mentalitat van saltar els locals a la pista de Montigalà i amb aquesta actitud fan firmar un esperançador parcial de 15-6 al final del període.

L’equip de Los Ancares també va entendre aviat que necessitaria un esforç extra si volia tenir opcions d’aconseguir la victòria. Però a pesar de posar tota la carn a la graella, i de fer servir el seu principal estilet ofensiu, el dorsal número 5 (Cercós), els visitants només van poder escurçar l’avantatge local en un punt quan el marcador al descans indicava el triomf momentani del Kortatu BC per un marge de vuit punts, és a dir, 28-20.

A la represa, Los Ancares van augmentar la seva intensitat defensiva amb un objectiu ben definit: intentar posar èmfasi en las línies de passada i, d’aquesta manera, aconseguir que el Kortatu BC caigués en la precipitació i en la pèrdua d’algunes pilotes. Però aquest objectiu només es va assolir parcialment ja que els locals, amb un gran control del matx, continuava manant al final del tercer quart amb una diferència de 3 punts (37-34).

Un fantàstic començament a l’últim període per part dels locals va propiciar que, a falta cinc minuts el marcador assenyalés un prometedor 41-34, set punts de diferència que van quedar en només dos a falta de 2:10 per a la finalització del matx. I a partir d’aquí, la senyalització al jugador local, Sequero, de tot el repertori de faltes (una normal, una antiesportiva, una tècnica i una desqualificant) va fer que, després de vuit tirs lliures (3/8) i banda, els visitants es posessin per davant en el marcador (41-42).

A partir d’aleshores el Kortatu BC va fer un clic i va desconnectar. Això i 7 punts pràcticament consecutius del visitant Cercós, va fer que el matx s’acabés de decantar per a l’equip Los Ancares.

La reflexió que hem de fer és que malgrat qualsevol tipus de circumstància, els partits no s’acaben fins que no s’han acabat. Això que és una obvietat, que tothom hauríem de tenir gravat a foc en el més profund del nostre cervell, sembla ser que hi ha moments en què pot ser ben fàcil d’oblidar. Per tant, per molt bé, o molt malament que puguin anar les coses hauríem de tractar jugar amb tota la intensitat i concentració possibles i mirar sempre cap a endavant. Mai cap endarrere.

dilluns, 22 d’octubre del 2012

AE DOSA 63 - KORTATU BC 73 [J. 01]

El Kortatu BC va registrar un debut exitós en la primera jornada d'aquesta temporada 2012/13 acabada de posar a rodar. El rival (AE Dosa), a priori, era dels complicats, un dels conjunts que acostumen a conviure amb la meitat superior de la taula classificatòria.

Malgrat l'hora en què s'havia fixat el començament del matx, les 9 del matí, els dos equips van tenir un inici amb una igualdat que quedava palesa en el marcador al final del primer període amb un avantatge mínim dels visitants (16-17).

Però al segon quart es va viure un canvi de tendència radical favorable al Kortatu BC. I és que un demolidor parcial de 13-0 combinat amb una defensa individual amb molt bones ajudes, van descol·locar els locals de manera que es va arribar al descans amb la que, fins aleshores, havia estat la màxima diferència a favor de Kortatu BC (24-38).

En el decurs del tercer període l'AE Dosa va fer diversos intents per acostar-se en el marcador sense que cap d'ells tingués èxit. En una d'aquestes ratxes, gràcies a 10 punts consecutius es va reduir el desavantatge fins al 37-47. I aquesta mateixa esquerda és la que es va mantenir al final del quart (43-53).

Només restava un període i els locals amb una defensa més vehement i un atac una mica a la desesperada van acostar-se fins a la diferència més petita que havia reflectit el marcador en molt temps (60-65). Però el Kortatu BC mai va perdre la tranquil·litat i va saber treure partit a la circumstància que l'AE Dosa entrés en el bonus, amb sis tirs lliures sense error anotats per tres jugadors diferents. Aquest factor va ser definitiu per concloure el matx amb el definitiu 63-73.

El proper partit serà el dissabte, a casa contra el Mesón Los Ancares, un equip que durant tota la temporada passada va estar classificat en els llocs de privilegi de la lliga.