dilluns, 22 d’octubre del 2012

AE DOSA 63 - KORTATU BC 73 [J. 01]

El Kortatu BC va registrar un debut exitós en la primera jornada d'aquesta temporada 2012/13 acabada de posar a rodar. El rival (AE Dosa), a priori, era dels complicats, un dels conjunts que acostumen a conviure amb la meitat superior de la taula classificatòria.

Malgrat l'hora en què s'havia fixat el començament del matx, les 9 del matí, els dos equips van tenir un inici amb una igualdat que quedava palesa en el marcador al final del primer període amb un avantatge mínim dels visitants (16-17).

Però al segon quart es va viure un canvi de tendència radical favorable al Kortatu BC. I és que un demolidor parcial de 13-0 combinat amb una defensa individual amb molt bones ajudes, van descol·locar els locals de manera que es va arribar al descans amb la que, fins aleshores, havia estat la màxima diferència a favor de Kortatu BC (24-38).

En el decurs del tercer període l'AE Dosa va fer diversos intents per acostar-se en el marcador sense que cap d'ells tingués èxit. En una d'aquestes ratxes, gràcies a 10 punts consecutius es va reduir el desavantatge fins al 37-47. I aquesta mateixa esquerda és la que es va mantenir al final del quart (43-53).

Només restava un període i els locals amb una defensa més vehement i un atac una mica a la desesperada van acostar-se fins a la diferència més petita que havia reflectit el marcador en molt temps (60-65). Però el Kortatu BC mai va perdre la tranquil·litat i va saber treure partit a la circumstància que l'AE Dosa entrés en el bonus, amb sis tirs lliures sense error anotats per tres jugadors diferents. Aquest factor va ser definitiu per concloure el matx amb el definitiu 63-73.

El proper partit serà el dissabte, a casa contra el Mesón Los Ancares, un equip que durant tota la temporada passada va estar classificat en els llocs de privilegi de la lliga.