dimarts, 12 de març del 2013

CB GORG 58 - KORTATU BC 56 [J. 17]

Per sisena vegada consecutiva el Kortatu BC va sucumbir davant el CB Gorg. Ja són tres les temporades en què els homes de negre no aconsegueixen batre el conjunt blanc i vermell. De fet, el guió de l’encontre, en el seu inici, no va ser molt diferent a altres partits jugats per ambdós contendents. I és que el 9-0 d’entrada inicial que els locals van infringir el Kortatu va esdevenir un llast molt pesat que arrossegar durant la resta del matx. Així, ja al final del primer quart, el CB Gorg gaudia d’una renda de 10 punts (18-8).

El parcial del segon període (8-5) va servir per certificar que cap de les dues esquadres (cadascuna per diferents motius) està en el seu millor moment: multitud de llançaments errats, de passades defectuoses, de violacions del reglament i, en definitiva, d’un joc mancat de qualitat. La qüestió és que el Kortatu arribava al descans amb un clar desavantatge (26-13) però, sobretot, amb moltes incerteses de caràcter tant individuals com col•lectives.

Després del descans, les coses no van millorar per als visitants. El CB Gorg va anar eixamplant el seu avantatge fins als 20 punts (38-18, en el minut 7) principalment de la mà del dorsal número 14 (Osorio) que va tancar un quart espectacular amb 9 punts (un triple inclòs) i un desplegament físic que va castigar el rebot defensiu del Kortatu una i altra vegada. Però quan les coses pintaven més magres per als visitants i tot feia presagiar una desfeta, un parcial de 2-11 favorable als homes de negre va propiciar arribar al final del tercer període amb un marcador encara no definitiu (29-40).

L’últim quart va ser, sens dubte, el millor del partit. Aquí els dos equips sí que van deixar sensacions que saben i poden fer-ho bastant millor. El Kortatu, venint de darrere, va consolidar el seu joc defensiu i ofensiu i va començar a retallar diferències punt a punt. Els visitants, a còpia de triples (3 anotats pel Ion Rodríguez i 1 per Quique Cornadó) no paraven de sumar i no obstant això comprovaven que el Kortatu no llença cap partit. En els dos minuts finals la igualtat es va accentuar tot i que el CB Gorg mai no va perdre la iniciativa en el marcador. Un llençat a l’últim segon pel visitant Francesc Barriga (desequilibrat i des del mig camp), que havia robat la pilota va posar l’ai en el cor dels blancs i vermells. Però la victòria final va ser per als locals i amb total mereixement.

El proper partit serà una altra final. Diumenge, a les 9 del matí a Montigalà, el Kortatu BC jugarà contra els Yuyus un partit que, d’entrada, es presumeix més que complicat. Per saber com va anar el partit de la primera volta, podeu consultar-ho fent clic AQUÍ.