divendres, 12 de juny del 2015

KORTATU BC 52 - BODKA JÚNIORS 61 [J. 26]

El Kortatu va tancar la temporada regular amb una nova derrota, aquest cop contra el Bodka Júniors. Els homes de negre (amb només sis efectius) van sucumbir contra un equip necessitat de victòries per poder eludir el descens directe.

Els dos primers quarts van estar netament dominats pels visitants els quals, semblava que plantejaven un partit a camp obert  volent, sobretot, jugar a bàsquet. Les diferències mai no van ser abismals però el 21-30 del descans era ben eloqüent.

A la represa, sorprenentment, van descartar aquest plantejament. Van deixar a la banqueta el seu pivot Gandara i, a partir d’aleshores, van apostar per un joc molt més matusser, destraler i subterrani. Aquesta tàctica no els va sortir del tot bé i tampoc no va ajudar el 0/6 en tirs lliures a les acaballes del tercer quart. El Kortatu, que ja havia perdut en Dani García per faltes personals i per tant ja no podia fer canvis, s’acostava 35-40 per afrontar l’últim període.

Aleshores els pivots visitants van començar a fanguejar el joc i, fruit d’aquesta concepció, van aconseguir el màxim avantatge (42-54, minut 38) gràcies també al treball fosc però eficient del seu jugador de més talent, Ferran Bayés. Però el Kortatu mai no va llençar el partit i, quan faltaven només 40 segons, el desavantatge s’havia reduït a només 4 punts (52-54). Potser no es va arribar a creure en la victòria (ja amb només 4 jugadors en pista) o potser les forces eren mínimes. La qüestió és que el Ferran Bayés va aconseguir els darrers cinc punts per al seu equip, que es va endur la victòria 52-61.

Hem de fer esment també que un Óscar Valenciano molt disminuït físicament (autor de 15 punts en aquest matx), aconseguir el seu punt núm. 4000 a falta de 3 minuts i mig per acabar l’enfrontament. Hauria merescut que l’àrbitre aturés el joc perquè l’Óscar gaudís una merescuda ovació. Des d’aquí el nostre total reconeixement.

Ara el Kortatu haurà de jugar el proper dissabte, 13 de juny, una eliminatòria de promoció contra el quart classificat de segona divisió. El guanyador obtindrà el premi de jugar a primera la propera temporada.