dilluns, 25 de maig del 2015

KORTATU BC 63 - 2D II 68 [J. 24]

El Kortatu va sumar una nova derrota en aquesta temporada i ja no depèn de sí mateix per eludir el partit de promoció que han de jugar els equips que acabin la competició en els llocs 11è i 12è.

Novament amb la consigna de parar el cop, el Kortatu va començar el partit contra el 2dII plantejant un joc de control que minimitzi les pèrdues de pilota i dilati les possessions tot el que sigui possible. No es va veure intimidat pels triples visitants que, contestats pel Jordi Romeu tancaven el primer quart amb un avantatge mínim (14-13).

Els locals van augmentar les seves prestacions defensives y va continuar practicant un bàsquet control que als visitants se’ls feia difícil de digerir. El Jordi Romeu, el Charly García i el Dani Cervera s’erigien en principals estilets ofensius i, amb bon joc col·lectiu, aconseguien arribar al descans amb sis punts de diferència (32-26) sobre el 2dII que, a dures penes s’enganxava al partit gràcies als tirs lliures (9 dels 13 punts en aquest quart).

A la represa els visitants van fer diversos intents per equilibrar el marcador, cap d’ells sense èxit. En comptes d’això es van trobar perdent per 8 punts a falta de l’últim quart per disputar-se.

A l’últim període la diferència favorable al Kortatu fins i tot es va disparar fins als 11 punts (55-44, minut 32). Però va ser en aquest punt on els locals van començar a notar que el dipòsit d’energia viatjava a la reserva. El 2dII va recórrer als punts del Chus López (30 en tot el partit) per neutralitzar la diferència de Kortatu. Malgrat això els homes de negre van aconseguir arribar a l’últim minut encara per davant (63-62). Després, algunes decisions poc encertades dels locals, l’agressivitat de cara a la cistella dels visitants i el seu encert final a la roda de tirs lliures (6/6) van fer que un cop més es morís molt a prop de l’objectiu. I sap especialment greu pel Jordi Romeu (27 punts) que malgrat el seu excels partit no es va veure recompensat per la victòria.

KORTATU BC 56 - CB GORG 68 [J. 23]

El Kortatu va caure derrotat aquest dissabte de manera digníssima contra l’equip que podria ser campió de lliga, és a dir, el CB Gorg. Els visitants van iniciar l’enfrontament amb la idea de deixar-lo fini quitat com abans millor i amb un gran encert des de la línia exterior (5 triples) aconseguien tancar el primer període amb 12 punts de diferència (15-27).

Els homes de negre van dedicar el segon quart a parar el cop i intentar, en la mesura del possible, poder estar més a prop en el marcador. L’objectiu resultava altament llunyà a falta de 2 minuts per arribar al descans (25-41), però un parcial de 9-0 a favor dels locals propiciava un bri d’esperança per als jugadors de Kortatu que arribaven a la pausa amb un resultat de 34-41 i amb alguns dubtes per al CB Gorg.

La tornada a la pista dels jugadors del Kortatu donava mostres que en absolut estaven disposats a vendre barata la seva pell (45-49, a falta d’un minut per cloure el tercer quart). No obstant això, els jugadors del CB Gorg Ion Rodríguez i J. Vázquez, van triturar amb els seus llançaments el perímetre local i eixamplaven novament la diferència per sobre dels 10 punts (45-56).

L’orgull dels homes de negre (que havien perdut per lesió l’Oscar Valenciano) és molt important però la falta de canvis en els locals i l’encert del visitant Ion Rodríguez en els moments justos propiciaven que s’eixamplés una mica més l’esquerda. El Kortatu ja no va tenir forces més que per tancar el marcador amb un més que digne 56-68 i la sensació que els (pocs) jugadors que hi van participar van deixar-ho tot a la pista.

divendres, 8 de maig del 2015

KILLER QUEEN 57 - KORTATU BC 55 [J. 22]

Un Kortatu encara molt delmat es va enfrontar a un dels rivals amb més talent ofensiu de la lliga. La derrota no hauria d’amagar el fet que es va competir fins al final i aquesta hauria de ser la principal motivació de tots els partits.

Però entrant en l’anàlisi del matx, els homes de negre van iniciar el seu concurs amb molta serietat factor que va sorprendre els locals en veure que es tancava el primer període amb l’inesperat 6-16. A continuació, el jugador del Killer Queen A. Andrés es va carregar a l’esquena el pes del seu equip per enèsima vegada per anotar 13 dels 15 punts que el seu equip va sumar en el segon quart. Però aquesta producció no va ser suficient ja que un Kortatu coral aconseguia apaivagar l’impacte dels locals tot mantenint  les diferències en arribar al descans (21-27).

Un petit miratge va tenir lloc a la tornada a la pista quan els visitants, amb cinc punts consecutius tornaven a eixamplar la diferència (23-32 min. 23) ja que un parcial d’11-0 (amb 9/10 en tirs lliures) posava el Killer Queen a liderar el marcador(34-32). El Kortatu, no obstant, va poder tancar la ferida i arribar a la fi del quart perdent, sí, però per un mínim 41-39, molt penalitzats pels tirs lliures (12/16 el Killer Queen per 0/0 el Kortatu, en aquest període).

El Juan Fernández (fins aleshores només 6 punts) es va afegir a la màquina d’anotar dels locals al darrer quart i amb un 13-0 de sortida (54-39, minut 37) deixaven el matx pràcticament sentenciat. I aquí, un cop més el Kortatu no es va deixar anar. Va contestar amb un altre parcial de 3-16 i va aconseguir posar la por al Killer Queen. Però el cronòmetre, inexorable, ja havia pronunciat la derrota del Kortatu.