dijous, 26 de març del 2015

KORTATU BC 74 - COSTA SERRA 71 [J. 19]

Partit extremadament igualat el que es va viure a Montigalà entre el Kortatu i el Costa Serra, un rival d'envergadura. La demostració palpable d'aquesta afirmació es pot comprovar en el resultat parcial de cada quart (18-18), (20-19), (16-17) i (20-17).

Tot el matx va transcórrer en una dinàmica en què cada intent d'escapada que protagonitzava un dels contendents era neutralitzada per l'altre. Per exemple, el Kortatu guayava per 36-28 a falta d'un minut per al descans al qual es va arribar amb un equilibrat 38-37.

Res no va canviar a la represa. Si de cas, va haver-hi més moments en què el Costa Serra portava la iniciativa. Això va continuar fins als moments finals en què, l'encert tàctic del Kortatu de forçar tirs lliures (10/13 a l'últim quart) no va poder ser contestat pels visitants (4/5) llastrats per les faltes i les protestes injustificades. Els homes de negre, per la seva part, van estar durant tot el partit molt seriosos sense qüestionar en cap moment la labor arbitral.

MECENARIS CB 92 - KORTATU BC 48 [J. 18]

Les sancions, les absències i les lesions van provocar que un Kortatu extremadament delmat (només cinc jugadors) acudís a enfrontar-se amb un dels rivals amb més talent ofensiu de la lliga. Aquesta circunstància que,de per sí, ja és un gran desavantatge per competir, no va impedir que els homes de negre donessin una imatge més que digna.

Els locals van recórrer a la pressió quan van detectar que el Kortatu jugaba sense bases. Però els visitants, que encara eren capaços de resistir físicament, van arribar al descans només 16 punts per sota, 37-21 (15-14 en el segon quart).

Després de la represa el Mercenaris va continuar amb la pressió cosa que, si s'afegeix a l'extraordinari encert amb els triples (15 en tot el partit) i a que els jugadors de Kortatu (sense possibilitat de canvis) no van poder aguantar el ritme que imposava el rival no va fer sinó augmentar la diferència fins al final del matx.

(Diversos moments dels herois durant el partit contra el Mercenaris CB)

KORTATU BC 55 - SANT CRIST 74 [J. 17]

Severa derrota dels homes de negre, no tant pel resultat, perfectament assumible davant d'un rival de la solvència del Sant Crist, sinó per les implicacions posteriors i el tristíssim desenllaç que ha provocat conseqüències extremadament dures sobretot per a l'Ivan de Abajo, injustament sancionat amb 25 partits (en principi eren dues temporades).

Sense entrar en consideracions semànticas de l'informe arbitral (tot i que és aquí on rau una bona part del problema), els àrbitres hauríen de tenir molta cura a l'hora de fer servir les paraules i els Comitès decidir sobre allò que diuen les paraules i no allò que se suposa que diuen les paraules. Enhorabona al Sant Crist per la victòria. Si a la Lliga hi hagués un bon esperit de camaraderia ("avui per tu i demà per mi" o "el que passa a la pista queda a la pista"), és possible que el vent ens hauria bufat una mica més favorable. Lamentablement, aquest esperit només es troba en persones molt concretes.

divendres, 6 de març del 2015

NEGJUS BAND 68 - KORTATU BC 49 [J. 16]

El Kortatu BC acudia a l'històric pavelló de Can Sisteré, a Santa Coloma de Gramenet, per jugar contra el Negjus Band, amb ganes de revanxa per com havia anat el partit de la primera volta.

Lamentablement això no va ser possible i el partit va resultar, en la pràctica, calcat a l'anterior enfrontament contra el Negjus Band. Els homes de negre es van veure sense capacitat de reacció en un segon quart en què només van ser capaços d'anotar 5 punts. Aquesta circumstància la van aprofitar els locals per obrir una escletxa de 21 punts que va esdevenir definitva per a la resolució del matx.

Els 26 punts anotats per l'Ivan Sequero (la seva millor marca amb Kortatu BC) no van ser suficients per propulsar la resta dels seus companys a competir en una tarda i una instal·lació gèlides.