dijous, 29 de gener del 2015

ESTADÍSTIQUES (11 PARTITS JUGATS)

2 DE II 64 - KORTATU BC 42 [J. 11]

Des del primer minut la tendència d'un marcador favorable als locals no va fer més que augmentar i augmentar: 12 punts al primer quart (22-10), 25 al descans (46-21) i 29 a mitjan tercer quart (50-21). A partir d'aquest moment no es podia sinó millorar i evitar el ridícul d'un Kortatu inoperant. Aquest objectiu es va assolir tot i que és inacceptable acabar un partit amb només 42 punts anotats.

No es pot explicar la diferència per una qüestió d'encert en els triples ni tan sols per practicar una tàctica d'intent de desgast dels jugadors del Kortatu a còpia de forçar faltes personal i anar a la línia de tirs lliures. Senzillament, la major ambició defensiva dels locals unida a una certa coherència en el seu joc d'atac van ser suficients per treure els colors dels homes de negre. Haurem de millorar moltíssim (i aquesta és la bona notícia, l'enorme marge de millora) començant per aplicar dosis d'humilitat i sacrifici que facin augmentar l'autoestima personal per tornar a trobar el gust de jugar a bàsquet.

divendres, 23 de gener del 2015

CB GORG 80 - KORTATU BC 50 [J. 10]

Després d’un inici de partit en què el Kortatu va mostrar una certa ambició, 4 triples consecutius dels homes del CB Gorg van aconseguir que s’acabés el primer període amb un equilibri més en el marcador que en la realitat. A partir del segon quart, els locals no van fer sinó augmentar, eixamplar i certificar l’enorme diferència física i d’idees que hi ha entre les dues esquadres. I ho van fer, sobretot, amb un excel·lent 14/16 en tirs lliures que no va tenir contestació per part del Kortatu. Amb el 42-27 del descans l’escletxa s’havia obert definitivament.

D’aquí a final del partit el CB Gorg no va baixar el seu ritme i el Kortatu va ser incapaç d’elevar les seves prestacions; resultat: la ferida començava a sagnar i a sagnar. Els locals, que no van trobar a faltar els punts del Ion Rodríguez (executor principal del Kortatu els darrers enfrontaments amb els seus innombrables triples) van mantenir el seu notable encert des de la línia de 4,60 (75%). Els visitants donaven pals de cec canviant inútilment una vegada i altra la seva defensa. I així, el marcador final (80-50) resulta rodonament eloqüent.

El proper partit, contra el temible 2 d II, serà també d’alta exigència i tancarà la terrorífica ‘cuesta’ de gener que ha tingut el Kortatu. Veurem amb quin esperit s’afronta aquest matx.

dimarts, 13 de gener del 2015

KORTATU BC 73 - KILLER QUEEN 88 [J. 09]

Un cop passades les festes nadalenques el Kortatu BC tornava a jugar contra, segurament, el rival de major talent ofensiu de la lliga, és a dir, el Killer Queen. Després d’un primer quart equilibrat (17-15) en què els dos contendents van notar la falta d’activitat competitiva de les darreres 3 setmanes, els visitants, amb un parcial de 0-9 van obrir la primera escletxa important en el marcador (23-32), diferència que van saber mantenir fins al descans (29-38). Un cop més els coneguts Andrés, Fernández i Barceló exhibien una part del seu enorme potencial i, col·lectivament, trituraven la zona plantejada pels locals.

Una freda tornada a la pista dels homes de negre la va aprofitar el Killer Queen que amb un parcial de 6-19 va aconseguir el seu màxim avantatge (35-57). Els homes de Kortatu van comprendre que la defensa zonal era una inutilitat si es volia remuntar i, fins i tot, guanyar el matx. Aleshores, la nova defensa individual va propiciar una recuperació de 9 punts que feien tornar les esperances abans d’afrontar l’últim període (45-58).

I sorprenentment, quan tot feia pensar que el Killer Queen tenia el partit controlat, els punts del Jordi Romeu (5 triples), del Charly García (11 punts en aquest quart) i del Jordi Sánchez van acostar el Kortatu a només 4 punts (56-60). Però després d’alguns minuts en que la diferència va oscil·lar entre els 5 i els 8 punts el Killer Queen, amb una major experiència en aquesta lliga, va polvoritzar les il·lusions dels locals que potser van acusar una mica de fatiga en els minuts finals.

Continua la “cuesta de enero”. Aquesta setmana el Kortatu visita el colíder CB Gorg, rival al qual les darreres temporades ha estat impossible batre. Tant de bo el diumenge es trenqui aquesta dinàmica.

divendres, 9 de gener del 2015

ANTIC 51 - KORTATU BC 72 [J. 08]

L’Antic un equip que malgrat que acaba de pujar a primera divisió, acumula molta experiència a la competició organitzada pel CEBN, es va presentar en la matinal del diumenge amb només cinc jugadors. Així dons, el partit s’iniciava amb un notable desequilibri quant als efectius de què disposava cada esquadra. Tradicionalment aquests enfrontaments no se li han donat molt bé al Kortatu i el 25-29 que es registrava en el descans del matx semblava indicar que, a pesar dels problemes dels locals, seria molt complicat batre l’Antic.

Però a la represa els homes de negre van comprendre que no es podien permetre el luxe d’afrontar un final de partit amb igualtat en el marcador. De manera que van pujar les seves prestacions defensives que, unides a un bon encert en el tir de 3 punts, van fer que el Kortatu acumulés una renda de 13 punts (37-50) abans de donar pas a l’últim període del partit.

L’Antic va intentar oposar tota la resistència de què eren capaços però l’esforç de Vilches (27 punts) no va ser secundat per cap dels seus companys. Els locals van notar la davallada física i el Kortatu no va perdonar-ho no perdent l’ocasió per eixamplar la diferència fins al final (51-72).

El proper partit serà contra el Killer Queen ja passades festes. Aquest equip, després de diverses temporades deambulant per la part baixa de la classificació, finalment enguany estan en el llocs capdavanters. La raó d’això és l’enorme talent ofensiu que atresoren 3 dels seus jugadors (Barceló, Fernández i Andrés) i, probablement, entendre que en aquesta lliga resulta imprescindible tenir una bona defensa si es volen assolir objectius més ambiciosos.