divendres, 13 de juny del 2014

TAULA DE RESULTATS DEFINITIVA

CLASSIFICACIÓ FINAL

Felicitats al YUYUS, més que just guanyador. També l'enhorabona als amics del CB GORG que, juntament amb els campions, disputaran properament la competició Inter Consells.

Molt bona segona volta de l'AE Dosa i del Gik Future, i bon final del Sant Crist 1 ASE. Si el Mercenaris CB aconsegueix una certa regularitat, serà un rival més perillós l'any vinent ja que de talent van ben servits.

Per als que promocionen per mantenir la categoria, molta sort amb els encreuaments amb els rivals de Segona Divisió. I per als que, en principi, perden la categoria, que potser són els més joves, estem convençuts que s'acabaran consolidant a la Primera. No és fàcil donada l'igualtat que existeix però per qualitat no serà.

I per al Kortatu BC, tenim la sensació de viure en una muntanya russa. Quan alguna cosa va malament sembla que sigui el final de l'univers. I si guanyem dos partits seguits, estem al cim. Personalment crec que, amb la nostra edat, hem d'afrontar els partits amb menys tremendisme i sí, quan saltem a la pista mossegar per guanyar. Ens sobra transcendència i ens falta (en ocasions) un punt de tranquil·litat.

Bon estiu a tothom!

BODKA JÚNIORS 62 - KORTATU BC 54 [J. 20]

Per al Bodka Júniors, que havia perdut el diumenge contra el Gimesport l’altre partit que tenien pendent, només li valia la victòria evitar el descens directe ja que tenien el bàsquet avergage perdut amb el Bàsket Centre, l’altre implicat en aquestes vicissituds. Així que van concórrer amb els seus 12 efectius mentre que El Kortatu BC, castigat per les lesions en el tram final de temporada, va saltar a la pista per intentar fer tot el possible per no desvirtuar la competició.

Els locals, conscients del que es jugaven van iniciar el matx amb una forta defensa de línia de passi que els va reportar bons beneficis. Així mateix, van carregar el seu joc ofensiu en el seu pivot Gandara que va castigar amb incipients faltes al Tom Van Den Heuvel, el Jordi Sánchez i l’Isra Tomás. El Kortatu BC no només va parar el cop al primer quart (18-12) sinó que, van llegir molt millor la defensa local i, amb talls continus a cistella, van aconseguir cistelles de mèrit que eixugava completament la diferència per arribar al descans amb igualtat (26-26).

L’enfrontament es va trencar a la represa. El vendaval local bufava amb una força desmesurada gràcies al Ferran Bayes i a Gandara (14 i 8 punts respectivament en aquest període). A falta de 2 minuts per concloure el quart tot feia pensar que s’havia acabat el bròquil (49-32). Els homes de negre, van tallar la sagnia i iniciaven l’últim parcial amb el clar desavantatge de 14 punts (53-39).

La dinàmica del darrer quart d’intercanvi de cistelles es va prolongar fins a l’últim minut. Però el Kortatu, a pesar d’haver perdut 3 homes per faltes, no es va rendir i ho va intentar fins al final. A falta d’un minut havien aconseguit escurçar la diferència (61-54) fins al punt que algun indici de nervis aflorava en els locals. Als darrers 25 segons van fallar un triple que, sens dubte, hauria fet incrementar l’ansietat del Bodka Júniors. Però això no va succeir. Els locals van endur-se la victòria i ara, juntament amb el Killer Queen, disputaran la promoció per romandre a la màxima categoria.

dimecres, 4 de juny del 2014

KORTATU BC 75 - MERCENARIS CB 70 [J. 26]

El Kortatu BC va aconseguir endur-se la victòria davant d'un Mercenaris CB un tant disminuït d'efectius malgrat que, en tot moment, van competir amb força solvència.

Els homes de negre obtenien les seves primeres diferències favorables en un partit d'anada i tornada i amb molt poca treva. Dels 23 anotats en el primer quart, 18 van venir de la mà dels seu joc interior aspecte en el qual el locals eren nétament superior. La dinàmica va continuar fins al minut 6 del segon quart (35-21). A partir d'aleshores, el Mercenaris va apretar i, amb 7 punts conscutius de Morales, es va arribar al descans amb un 37-30 encara amb molts dubtes que aclarir.

A la represa, el 9-0 de sortida del Kortatu (46-30) semblava que posava la primera pedra per guanyar el partit ja que, el tercer període finalitzava amb un 56-42 que podia semblar definitu. Res més lluny de la realitat: els visitants van demostrar la seva qualitat tècnica i, en només 5 minuts amb un demolidor (4-19) van aconseguir capgirar el marcador (61-62). A partir d'aleshores, el Mercenaris va notar la seva falta d'efectius a la qual es va afegir la lesió de l'Iván Cabo. Van oposar tota la resistència de que van ser capaços però en la roda final dels tirs lliures el Kortatu BC es va mostrar superior i va acabar obtenint una victòria certament de qualitat.