dimecres, 28 de maig del 2014

GIK FUTURE 63 - KORTATU BC 89 [J. 25]

El Kortatu va fer un pas que pot ser definitiu de cara a mantenir la categoria en la lliga més igualada que es recorda, davant del Gik Future, un equip que durant tota la segona volta ha tingut una trajectòria certament ascendent. La pressió per als homes de negre era enorme ja que venien de perdre quatre partits consecutius i projectant una imatge un punt autodestructiva per moments.

Tot això va quedar oblidat des del primer minut de l'enfrontament i els jugadors de Kortatu, malgrat perdre el primer quart per la mínima diferència, van demostrar que la ambició màxima. De manera que, en el segon quart, van prémer l'accelerador en l'apartat defensiu cosa que els va permetre obtenir rendes màximes de fins a 11 punts (21-32 i 24-35) per arribar al descans amb un positiu 32-39.

Després, al tercer quart, els locals perdien una mica la perspectiva del partit i es topaven una i altra vegada contra la defensa zonal dels homes de negre que observaven com creixia la diferència fins als 15 punts (36-51). A la desesperada, el Gik Future, van intentar escurçar la diferència en el marcador però es van veure superats per unes inoportunes protestes que propiciaven arribar al final del tercer període amb un contundent 51-69.

Amb els efectius reduïts, els locals, van intentar-ho tot per poder rebaixar el marcador desfavorable. No obstant això, el Kortatu, ben conscient de la situació i del que havia de fer, va sentenciar i va concloure el partit amb el màxim avantatge (63-89).

divendres, 23 de maig del 2014

KORTATU BC 48 - AUTOESCUELA BETULO BADAMAR 61 [J. 24]

El partit es plantejava amb una transcendència certament important per a les dues esquadres. És clar, la lliga encara la seva recta final i la gran igualtat que existeix fa que el valor d'una victòria representi la tranquil·litat o una derrota, ficar-se en problemes.
I és a així que es va desenvolupar en una dinàmica de gran igualtat. Si de cas, els homes de negre van aconseguir els avantatges més importants, (16-13, al primer quart i 21-15, al segon període) però mai definitius. L'empat que el marcador senyalava al descans (26-26) feia augurar un partit on s'imposarien les defenses i, en tot cas, de gran equilibri.

A. la represa, el signe de l'enfrontament continuava pel mateix camí. Novament el Kortatu va intentar crear una escletxa (36-30, min. 7), però els visitants la van, pràcticament, eixugar per tancar el tercer període amb un estret 38-37.

L'inici de l'últim quart no va ser diferent del que havia passat fins aleshores. I heus ací que, al minut 4 el visitant López (19 punts en aquest període i 32 en tot el partit), amb una jugada de grandíssim mèrit, va aconseguir anotar un 3+1 que va desactivar per complet els homes de negre. I de aquí a final del partit, aquest jugador no va fer més que demostrar un talent i una qualitat d'altes prestacions que va esmicolar qualsevol esperança de Kortatu, fins i tot, de conservar el bàsquet average.

dijous, 22 de maig del 2014

ESTADÍSTIQUES (22 PARTITS JUGATS)

KORTATU BC 60 - AE DOSA 69 [J. 23]

Dues trajectòries es creuaven en aquest enfrontament. D'un costat, els locals de Kortatu veníen de dues derrotes consecutives sense pal·liatius. D'altra banda, l'AE Dosa equip que, durant la segona volta, s'està mostrant amb una fiabilitat més que evident.
Amb aquestes premisses els homes de negre van desenvolupar durant els dos primers quarts un joc que, si bé no era gens vistós, semblava que amb poc esforç s'aconseguia obrir una escletxa de 9 punts (24-15) al minut 6 del segon període gràcies a un triple de l'Óscar Valenciano. I la qüestió és que, en una lliga tan igualada com la d'enguany, si no jugues al màxim tothom pot sorprendre't. Kortatu va perdonar l'AE Dosa i, malgrat anar al descans al capdavant al marcador (29-26), les sensacions no eren les millors.
Efectivament, aquest mal pàlpit es va confirmar a la represa. Els visitants van infringir un correctiu de 24-9 només jugant un bàsquet pràctic i lluitant per cada pilota. Els homes de Kortatu, un cop més incapços de reaccionar, afrontaven el darrer quart amb un sòlid 38-50 a favor de l'AE Dosa equip que, per moments va treure els colors al Kortatu (47-61) i que, si no van aconseguir un avantatge més ampli al final del partit va ser per un petit rampell d'orgull dels homes de negre.

dimecres, 21 de maig del 2014

CB GORG 85 - KORTATU BC 63 [J. 22]

El Kortatu va cedit davant del poderós CB Gorg gràcies, sobretot, a la descomunal actuació del seu jugador Ion Rodríguez qui va anotar 17 punts al tercer quart (4 triples inclosos) i, d'aquesta manera va esmicolar una respectable primera meitat dels homes de negre que havien arribat al descans amb un equilibrat 33-33. La inspiració del Ion es va estendre a la resta dels seus companys que, d'aquí al final del matx, no van donar cap tipus d'oportunitat a uns jugadors de Kortatu que, malgrat la serietat amb què havien jugat la primera meitat es van veure incapaços de reaccionar davant d'unes circumstàncies en què potser s'hauria pogut apretar una mica més en defensa.

KORTATU BC 52 - KILLER QUEEN 65 [J. 21]

El Kortatu va pagar molt cara la intactivitat d'un mes de competició i va retrocedir 2 mesos en la seva progressió de joc per donar un penós espectacle davant d'un dels equips candiats a perdre la categoria. Els homes de negre i el seu capità inclós van ser incapaços de imposar-se en cap dels quatre parcials i van demostrar una preocupant falta de motivació que representa un perill si es manté en el temps.
La història concreta de l'enfrontament es resumeix, d'una banda, per la incapacitat d'aturar els visitants Andrés (20 punts) i l'exCopa Catalunya Fernández (30 punts), però, sobretot, per un oblit alarmant del que significa el joc col·lectiu i la falta de cohesió entre els homes de negre. Sempre és molt més fàcil responsabilitzar un tercer de les errades pròpies que no pas afrontar-les i corregir-les amb ambició i humilitat.

KORTATU BC 70 - COSTA SERRA 49 [J. 19]

El matx es presentava, a priori, molt igualat entre dos històrics de la competició de lleure. Cert que Kortatu venia d'una dinàmica guanyadora, però aquests partits acostument a ser molt igualats. I els homes de negre tenien al cap la dolorosa derrota a la primera volta per 30 punts. Així que, la sortida dels locals va ser intimidadora amb 3 triples consecutius del Quim Saucedo i del Jordi Romeu. Els visitants, lluny d'abaixar els braços, van demostrar que són molt bon equip i van retallar diferències fins a igualar el marcador (19-19) a la fi del primer quart. I al següent període, tot va anar més o menys igual fins que s'arribava al descans amb un mínim 34-30 a favor dels locals.
La victòria de Kortatu es va començar a cimentar a la represa amb un joc molt sòlid i col·lectivament equilibrat i sense abús del tir exterior cosa que propiciava obrir una escletxa important abans d'afrontar l'últim perídode (51-39). I és que al darrer quart els homes del Costa Serra van donar la sensació de cansament o, senzillament, el Kortatu no va voler donar cap opció perquè el partít va acabar amb el solvent marcador de  70-49.

NEGJUS BAND 47 - KORTATU BC 63 [J. 18]

Amb un primer quart de Kortatu pràcticament immaculat en què els homes de negre van anotar tres triples i no van fallar cap tir lliure va quedar molt clar qui era el favorit per endur-se la victòria. La dinàmica es va repetir en el segon període ja que els visitants van assolir un màxim avantatge de 18 punts. Però tres triples dels locals van tancar el parcial al descans amb un 37-26 encara no definitiu.
La sortida del Kortatu després del descans va ser de piconadora, arribant a tenir avantantges de 19 punts basats, sobretot, en un 9/9 en tirs lliures. D'aquí al final del partit, el Negjus Band va intentar aprofitar un cert relaxament dels homes de negre tot i que mai van ser capaços de escurçar la diferència per sota dels 10 punts.