dimecres, 26 de març del 2014

KORTATU BC 73 - YUYUS 74 [J. 17]

El Kortatu BC no va tenir la recompensa de la victòria davant d'un líder més que sòlid en un partit de gran nivell basquetbolístic. Els homes de negre van afrontar el xoc amb la consigna de buscar la mes alta ambició evitant les emocions. I d'aquesta manera, un prometedor inici dels locals (14-3, en el minut 8 del primer quart) es va veure contrarrestat per  sis punts consecutius el Yuyus per tancar el primer parcial amb el resultat de 14-9.

Al segon període el líder va mostrar les seves credencials demostrant el per què de la seva posició a la taula classificatòria. I és que, gràcies a 4 triples consecutius de 3 jugadors diferents, els visitants no només van capgirar el resultat sinó que van aconseguir el seu màxim avantatge (23-32, minut 9). Els jugadors de Kortatu van aconseguir retallar la diferència gràcies a una pobre sèrie de 3/6 en tirs lliures i arribar al descans amb 26-32 obert.

A la represa, i fins a la fi de l'enfrontament, es van viure grans moments de bàsquet. El Kortatu, exprement-se de manera exemplar amb gran esforç en defensa i amb bon encert ofensiu, aconseguia cloure el tercer quart novament per davant en el marcador en la mínima expressió (50-49). I d'aquí a final del partit, la qualitat i les ganes de guanyar de tots dos contendents van originar una igualtat que en cap moment va superar els dos punts. En el tram final, el Jordi Sánchez, per part de Kortatu BC, va anotar dos tirs lliures que, a falta d'11 segons posava els locals per davant (73-72). El Yuyus, va encertar en la darrera possessió una cistella de dos punts del dorsal 13 (19 punts) per endur-se el matx i que dona sentit a la frase "la sort del campió".

dimarts, 11 de març del 2014

SANT CRIST 1 ASE 50 - KORTATU BC 55 [J. 16]

Després de 10 temporades a la màxima categoria el Kortatu va ser capaç de véncer a la dificilíssima pista del Sant Crist. Una autèntica fita. I ho va fer posant en pràctica la celebèrrima tàctica del conill de la qual tan fidel defensor era el mestre Manel Comas. Però anem a la història d’aquest enfrontament.

Un cop més, un fred inici dels homes de negre va propiciar el fet que encaixessin un duríssim 14-1 de sortida i la sensació que es repetiria per n-ssima vegada el guió d’altres partits. Per fortuna, això no va succeir. Els dos triples de final de quart i la càrrega dels interiors de Kortatu en el segon període van ajustar el marcador (23-22) a falta de 4 minuts per al descans. No obstant aquest fet, els locals van apretar una mica i es va arribar a la meitat del matx amb un incert 31-24.

A la represa, el Kortatu va caure en alguns errors recurrents que expliquen per què el Sant Crist va tancar el tercer parcial amb un còmode 47-37. I aquí es va acabar la força dels locals perquè el Kortatu, conjurat per no desaprofitar l’ocasió d’obtenir una victòria de qualitat va prémer l’accelerador. I de quina manera: un demolidor 3-13 va igualar el partit (50-50) a falta d’un minut i mig per al final. El conill apareixia. I un triple de l’Isra Tomás, va capgirar el marcador de manera definitiva a favor del Kortatu que s’enduia una importantíssima victòria amb una reaparició estelar del Jordi Sánchez després de la seva malaltia.

dimarts, 4 de març del 2014

KORTATUBC 71 - BASKET CENTRE 66 [J.15]

Un pobre inici del Kortatu BC, constret en l'aspecte anotador (només 7 punts), no va ser sinó la motivació per donar la volta al mitjó i, amb un parcial de 24-13, cimentat en un més que acceptable joc col·lectiu, va capgirar el marcador al descans (31-28).

A la represa els homes de negre van triturar el matx en anotar 5 triples de manera pràcticament consecutiva de la mà de 4 jugadors diferents. Aquesta circumstància va obrir una escletxa considerable al marcador (50-33) que feia pensar en un plàcid darrer quart per al Kortatu. Però un cop més, estem parlant de la lliga més competida i igualada que recordem. Els visitants no van llençar la tovallola i amb un parcial d'11-0, tornaven a entrar en el partit. Durant uns quants minuts més els locals semblava que controlaven el marcador amb solvència. I, heus ací que en un tres i no res, el Basket Centre entrava al darrer minut perdent només per 2 punts (64-62). Aleshores el Kortatu va agafar el manual de veterania i, no amb tranquil·litat, va anotar els seus darrers cinc punts amb tirs lliures sense error, cosa que va fer decantar la balança definitvament a favor dels homes de negre.