dimarts, 28 de gener del 2014

JORNADA 11. RESULTATS I CLASSIFICACIÓ

AUTOESCUELA BÉTULO BADAMAR 62 - KORTATU BC 72 [J. 11]

Una sortida realment trituradora dells locals (20-5, minut 8 del primer quart), i alguns desafortunats precedents no gaire llunyans en el temps, eren circumstàncies poc propícies per pensar en una eventual remuntada dels jugadors del Kortatu BC. No obstant això, una combinació de serenitat, de bones decisions tàctiques i d'encert dels homes de negre (amb un Óscar Valenciano especialment inspirat), feia que el resultat de 27-30 al descans indiqués que els visitants havien capgirat la situació. A la segona part el matx va persistir un equilibri sustentat, per part local, en la qualitat de Chus López i A. García. El Kortatu, però, va demostrar molta ambició i, confiant en les seves possibilitats, amb una altra bona actuació col·lectiva, (menció especial de l'encert en els tirs lliures i de control del rebot), va aconseguir una victòria de mèrit una mica més ajustada del que el marcador final va indicar.

dimarts, 21 de gener del 2014

JORNADA 10. RESULTATS I CLASSIFICACIÓ

AE DOSA CONTROL COURIER 53 - KORTATU BC 57 [J. 10]

Ni el canvi d'horari (diumenge a les 9 del matí) ni el d'instal·lació (pista central del Poliesportiu de Llefià) van tenir caràcter intimidatori per al Kortatu BC que, amb la lliçó ben apresa, va iniciar el matx ofegant les pretensions dels tiradors locals. La segona línia dels homes de negre (amb un efectiu F. Barriga), va eixamplar l'avantatge dels visitants fins als 9 punts abans del descans. A la represa, parcial local d'11-0 que capgirava el marcador a favor de la Dosa. El Kortatu va encaixar el cop sense ensorrar-se. Va mantenir la calma i amb bon autocontrol va tornar a comandar un apretat marcador fins al final del partit.

divendres, 17 de gener del 2014

ESTADÍSTIQUES (8 PARTITS JUGATS)

KORTATU BC 49 - CB GORG 84 [J. 09]

El Kortatu, gràcies a una bona defensa zonal (2-3) no només va contenir l'ímpetu inicial dels visitants sinó que, amb un bàsquet raonablement bo, va tancar el primer període amb un avantatge de 3 punts (16-13). Un miratge. Els homes del CB Gorg van pujar línes amb i amb una efectiva pressió van aconseguir desactivar totes les bones intencions locals. A partir d'aquí, escombrada total, sense pal·liatius: un desastre de partit. Ni individual ni col·lectivament es va poder plantejar una resposta mínimament digna. Derrota de les que fan mal i encara sort que alguns integrants del CB Gorg feien sensació de voler deixar passar el temps al darrer quart per no eixamplar la ferida.

KILLER QUEEN 67 - KORTATU BC 70 [J. 08]

El Kortatu va aconseguir una importantíssima victòria abans de l'aturada per les festes de Nadal. El triomf es va cimentar en el gran treball defensiu i ofensiu que els homes de negre van executar durant el segon i tercer quarts. El Killer Queen va apretar per intentar neutralitzar el desavantatge al darrer període. I es van apropar molt, però el Kortatu va acabar endunt-se la victòria en un partit de guant blanc.

KORTATUBC 60 - BODKA JÚNIORS 61 [J. 07]

Derrota 'in extremis' del Kortatu BC en un partit en què la duresa defensiva dels visitants va treure de pollaguera algun jugador local. Paradoxalment, l'equilibri entre faltes comeses i faltes rebudes va ser brutal i dràsticament contrari als interessos de Kortatu BC que es va veure clarament perjudicat per la nul·la aplicació del mateix criteri arbitrarl en ambdós contendents. Tampoc es pot passar per alt que els locals només van llençar 4 tirs lliures: fet inèdit!

dijous, 16 de gener del 2014

JORNADA 9. RESULTATS I CLASSIFICACIÓ

COSTA SERRA 83 - KORTATU BC 53 [J. 06]

Amb un parcial de 12-22, el Kortatu BC va neutralitzar en el segon període la sortida avassagadora del Costa Serra i va arribar al descans amb un mínim avantatge (33-34). Però a la represa els locals, amb un Lacruz imparable, van escombrar de la pista completament els homes de negre que van encaixar una abultada i dolorosa derrota inèdita des dels temps del Danone CDC.

KORTATU BC 50 - NEGJUS BAND 43 [J. 05]

El Kortatu arribava al descans amb un desavantatge de sis punts davand d'un rival farcit de joventut. No obstant això, els homes de negre van recórrer a la veterania i a la pausa per agafar les regnes del partit i véncer amb certa solvència en un enfrontament de baixa qualitat estètica. La victòria del Kortatu va fer que el seu balanç de victòries i derrotes tornnés a estar equilibrat (3-3).

YUYUS 74 - KORTATU BC 59 [J. 04]

Després de tres quarts en què la igualtat de forces i l'equilibri en el marcador van ser la tònica general, l'extraordinari final dels locals P. Escàmez i D. Oliver, no van donar opcions a un Kortatu BC sense capacitat de reacció.