dimarts, 29 d’octubre del 2013

BASKET CENTRE 61 - KORTATUBC 64 [J.02]



El Kortatu va vèncer a la pista del Basket Centre, equip debutant a la competició. Els locals venien de guanyar l’AE Dosa a la primera jornada de lliga i es van mostrar durant tot el partit com una esquadra molt seriosa i difícil de doblegar. Però anem a pams. El primer quart es va caracteritzar per la gran igualtat entre els dos contendents (18-18) i, en aquest context, cap equip va obtenir rendes superiors als dos punts.
Aquesta situació es va prolongar fins a mitjan segon període moment en què el Kortatu, amb diverses jugades de mèrit col·lectiu, va escapolir-se en el marcador. El parcial es va tancar amb un triple des de mig camp, sobre la botzina, de l’Óscar Valenciano cosa que va significar el màxim avantatge que van obtenir els homes de negre (34-43).
Normalment, si les coses funcionen no cal fer provatures estranyes. I això és el que va ocórrer amb el Kortatu a l’inici del tercer quart quan la voluntat d’eixamplar l’escletxa fent servir una defensa zonal com a arma, va tenir un efecte contrari. Els homes de Kortatu van patir una certa desactivació i els locals van retallar les diferències fins a la mínima expressió (50-51) al final del tercer període.
D'aquí al final, malgrat la gran actuació del jugador número 11 del Basket Centre, R. Pérez, autor de 33 punts, la experiència dels homes de negre (Iván S. i Dani C, amb 7 i 4 punts, respectivament) i la sobrecàrrega de faltes dels locals van fer que el partit es decantés del costat dels visitants que van haver de suar d’allò més per aconseguir una victòria molt important.
Ara la lliga s’aturarà una setmana. La propera jornada el rival serà el Sant Crist 1 ASE, un adversari, com sempre, dels més complicats de batre.

dilluns, 21 d’octubre del 2013

KORTATU BC - LOS ANCARES GYM ESPORTS [J. 1]

El Kortatu BC no va poder debutar a la competició. Raons administratives ho van impedir. L’equip de Los Ancares Gym Esports va concórrer a la cita sense la documentació escaient per poder jugar el partit. A pesar de tot això, els jugadors d’ambdós estaven d’acord per jugar de totes maneres. L’àrbitre, no obstant, no opinava de la mateixa manera i va optar per suspendre la confrontació. Ara restem pendents del que decideixi el Comitè de Competició i, si s’escau, el Comitè d’Apel·lació.
Malgrat aquesta circumstància, els dos contendents van optar (un cop l’àrbitre va marxar) per aprofitar la pista i jugar un partit amistós que va tenir desafortunades conseqüències per al Kortatu BC. I és que el Tom, nova incorporació per a aquesta temporada dels homes de negre, va patir un esquinç de turmell l’abast del qual encara no coneixem. Esperem que, amb el transcurs dels dies, es vegin minimitzades les seqüeles d’aquest accident.
En tot cas, el Kortatu BC es va presentar amb tots els seus efectius. Drets, d’esquerra a dreta: Manu Titos, Tom van den Heuvel, Charly García, Dani Cervera, Jordi Sánchez i Dani García. De genolls: Jordi Romeu, Quim Saucedo, Iván Sequero, Óscar Valenciano, Isra Tomás i Francesc Barriga.

divendres, 4 d’octubre del 2013

KORTATU BC 67 - CONTRA QUI JUGUEM 27 [Amistós]

Ahir, a les 20.30 hores al Pavelló de Montigalà, el Kortatu BC va encetar la temporada 2013/14 jugant el seu primer partit amistós. El rival era el Contra Qui Juguem, equip que la temporada passada va acabar sisè a la classificació del grup B de tercera divisió amb un balanç de 8 victòries i 10 derrotes.
Els visitants van tenir un inici de enfrontament amb gran encert i fent les coses de manera molt senzilla. D’altra banda el Kortatu BC jugava de manera un xic caòtica, amb passades dolentes i pèssima selecció de tir. Aquests dos factors van propiciar que els Contra Qui Juguem arribessin a disposar d’una renda màxima de 9 punts (8-17) a falta de pocs minuts per al descans. Aquí va finalitzar el bloqueig d’idees dels homes de negre que, amb un parcial de 10-0, capgiraven el marcador per arribar a la pausa encapçalant el marcador (18-17).
Després del descans el Kortatu va fer algunes proves de defenses zonals que no van fer sinó augmentar el a parcial (25-0) amb un 15-0 de sortida que propiciava l’escapada dels locals (33-18). Aleshores els visitants van intentar ajustar la seva defensa zonal. Aquesta fet no els va resultar ja que els homes de negre, amb un total d’11 triples, van esmicolar el perímetre dels Contra Qui juguem. A més a més, el control aclaparador dels rebots del Kortatu facilitava un gran nombre de contraatacs i de cistelles fàcils. La suma de tot plegat va tenir com a conseqüencia el marcador final de 67-27.
Per Kortatu BC van jugar: Isra T. (5); J. Romeu (9); Óscar V. (16); Iván S. (11); M. Titos (2); Quim S. (3); Dani C. (11); Dani G. (0); Charly G. (2); i, Tom (6)