dilluns, 26 de novembre del 2012

KORTATU BC 65 - YUYUS 62 [J. 05]

Un irregular però amb grans dosis de fe Kortatu BC, que saludava el retorn del Watu a l’equip, va aconseguir la seva tercera victòria de la temporada (la primera com a local) davant del Yuyus per un ajustadíssim 65-62. Un dia més el desenllaç del partit que es va viure el passat dissabte al Pavelló de Montigalà no es va poder concretar fins al mateix final del matx.

La bona posada en escena del Kortatu BC, amb una sòlida defensa individual, va ser el factor principal que propiciava un avantatge de 4 punts al final del primer període (12-8). No obstant això el Yuyus va incrementar el seu encert ofensiu durant el segon quart. Aquest fet es va començar a materialitzar a partir de l’equador del parcial i molt especialment amb el protagonisme del seu jugador J. Martínez qui va anotar dos triples consecutius. Això feia que els visitants agafessin a partir d’aquell moment la iniciativa en el marcador i la mantinguessin fins al final del quart (26-27).

Durant el descans els jugadors del Kortatu BC van entendre que calia canviar la dinàmica del partit si volien tenir opcions reals de guanyar l’encontre. I, efectivament, en el tercer període van aconseguir una notable transformació mitjançant una defensa zonal responsable principal que el Yuyus ja no ataqués d’una manera fluïda. Però a més a més, aquesta transformació també es va traslladar a l’aspecte ofensiu amb uns inspirats jugadors locals Dani Cervera, Francesc Barriga i Oscar Valenciano amb 9, 5 i 6 punts, respectivament, en aquest període que va concloure amb un incert 48-42.

L’inici del darrer quart va registrar el major avantatge del Kortatu BC (55-44 a falta de 7 minuts per al final), de la mà d’un triple de l’Oscar Valenciano i quatre punts seguits del Carlos García. Aleshores, estranyament, el locals van encaixar en els minuts següents un demolidor 18-5 que novament donava avantatge al Yuyus (60-62) a falta de 37 segons per a la finalització del partit. Afortunadament, la defensa del Kortatu BC va aturar aquí l'equip visitant. Ja no van tornar a anotar i, en canvi, els locals van saber jugar amb més sang freda els instants finals fins al desenllaç ja conegut del 65-62.

El rival de la propera setmana, el Killer Queen, és un equip que enguany ha debutat a la categoria. Es tracta d’una incògnita ja que mai no hi ha hagut un enfrontament contra aquesta esquadra. El matx tindrà lloc el diumenge, a les 10:30 hores a la pista de Sant Crist.

dilluns, 19 de novembre del 2012

ESTADÍSTIQUES (4 PARTITS JUGATS)

KORTATU BC 58 - GORG CB 70 [J. 04]

Un Kortatu BC sensiblement atenuat per les baixes va caure derrotat a casa davant el Gorg CB en un partit en què mai no va tenir possibilitats reals d’aconseguir la victòria. Només en el darrer període es va poder veure un nivell més d’acord amb el que s’espera del nostre equip. No obstant aquesta dada anecdòtica, en realitat, les decisions tècniques de la banqueta local sempre van anar endarrerides respecte a la dinàmica del matx.

La posada en escena del Kortatu BC no va tenir la temperatura adequada per fer front a un conjunt visitant, que acostuma a penalitzar la mancança d’intensitat defensiva. De res va servir que a mitjan el primer quart els de negre demanessin un temps mort. El Gorg CB castigava una i una altra vegada assolint cistelles senzilles a prop del cèrcol i arribava al final del període guanyant per catorze punts (10-24).

El segon quart va ser, sobretot, una exhibició en el tir del jugador visitant Rodríguez qui va mantenir la diferència en el marcador a còpia de triples. Dels vint punts anotats pel Gorg CB, ell va fer-ne quinze en una sèrie increïble de 5/6 des de la línia exterior. Malgrat aquesta circumstància, el Kortatu BC va fer un bon quart i la prova és que al descans, i a pesar dels triples visitants, es va arribar amb la mateixa diferència de catorze punts a favor del Gorg CB (30-44).

I en el tercer període, que hauria d’haver servit perquè Kortatu BC s’acostés en el marcador a una distància que hauria pogut posar nerviosos els visitants, els pivots Osuna i Ruiz, van triturar el partit disparant el Gorg a un màxim avantatge fins aleshores de 19 punts (45-64).

L’inici de l’últim període no va ser gaire esperançador ja que a falta de 7 minuts, es podia ensumar una desfeta important de Kortatu BC (45-67). En aquest punt els locals van tocar fons, i va ser llavors que finalment (després de diversos canvis defensius en els quarts precedents) van trobar en la defensa zonal 2-3 una bona arma per contrarestar el potencial ofensiu del conjunt visitant. Gràcies a això i a una bona actitud en atac, es va tancar el partit amb un digne 58-70.

El proper rival serà el Yuyus. Ens visitaran el proper dissabte, a les 17.30 a casa. Només ens hem enfrontat dues vegades amb ells amb el balanç d’una victòria i una derrota.

dilluns, 12 de novembre del 2012

JORNADA 03. RESULTATS I CLASSIFICACIÓ

ESTADÍSTIQUES (3 PARTITS JUGATS)

COSTA SERRA 62 - KORTATU BC 64 [J. 03]

El Kortatu BC va aconseguir la segona victòria de la temporada davant del Costa Serra per un estretíssim marge de només dos punts. El fet que durant el partit hi haguessin 9 empats i 10 situacions de canvis d’avantatge és la mostra més evident que, l’encontre va estar molt igualat. Efectivament. Ja des del primer quart, malgrat un primer intent de Kortatu BC per escapar-se en el marcador (6-11), un temps mort demanat pels locals tornava, al final del període a la igualtat inicial (14-14).

El Costa Serra va pujar el seu to ofensiu a l’inici del segon parcial. Efímerament va gaudir d’algun petit avantatge que mai no va superar els tres punts. Però començava a quedar clar que el Kortatu BC havia vingut a buscar la victòria perquè arribava al descans amb una diferència favorable de quatre punts (26-30) gràcies, sobretot, a una solvent defensa individual que no acabava de pair el conjunt local.

La sortida del Costa Serra després de la mitja part va desconcertar durant gairebé 7 minuts el Kortatu BC, que amb gran incredulitat encaixava un duríssim parcial de 16-2 (42-32). Els locals estaven deslligats . Tot els sortia bé. Es van fer els amos del rebot a les dues cistelles. La defensa individual de Kortatu BC, que tants bons resultats havia donat fins aleshores ja no bastava per aturar les onades ofensives del conjunt local. No obstant això, el Kortatu BC va reaccionar després d’un temps. S’havia de buscar una solució defensiva i aquesta solució va arribar a través una zona 3-2 amb la qual es va evitar el desastre d’arribar a l’últim quart amb un desavantatge massa gran. S’ aconseguia aturar l’hemorràgia i acabava el període amb un incert 46-39.

Els locals gestionaven amb fermesa el marcador favorable i no semblava possible un canvi de tendència. Fins que, en el minut 5, després d’un temps mort demanat pel Costa Serra, el Kortatu BC va trobar la inspiració defensiva i ofensiva. La zona 3-2 resultava cada cop més inexpugnable per als rivals. I en atac, l’encert en els triples i els tirs lliures feia que tornés la igualtat a falta d’1:50 per al final (60-59). El matx es va resoldre a l’últim minut, amb cinc punts consecutius del Kortatu BC (60-64), que va saber treure rendiment del fet de no estar en bonus de faltes i jugar, malgrat una petita errada en un servei de banda, amb una bona solvència.

Aquest triomf, aconseguit a domicili, fa que el Kortatu BC continuï a la cinquena posició de la taula classificatòria. El proper rival serà, el Gorg CB, equip que acumula el mateix bagatge que Kortatu BC de partits guanyats i perduts (2-1). El matx, a priori també molt igualat, serà un nou repte a superar ja que es tracta d’un dels conjunts que millor executa el joc col·lectiu en aquesta competició.