dimarts, 25 de novembre del 2008

KORTATU BC 51 - LAIETANIA E. 63

Mala fortuna per a Kortatu BC. En tots els sentits. A la tristesa pròpia per acumular una nova derrota, contra el Laietania, equip que compta els seus enfrontaments per victòries, s’han d’afegir dues noves baixes, que passen a engrossir l’àmplia llista de lesionats de la plantilla. Vist el panorama actual, el resultat final queda en un segon pla i esdevé pura anècdota.
Un cop més el Kortatu BC no va saber aturar una sortida abassegadora del Laietania. Si a aquest aspecte s’afegeix el rigorosíssim criteri de l’àrbitre a l’hora d’assenyalar faltes tècniques (4 en contra dels locals), el resultat es correspondria amb el que deia el marcador al final del primer quart 8-22 a favor de l’equip col·legial.
Aquest desavantatge va ser definitiu per al decurs del joc. El Laietania va saber gestionar i inclús augmentar aquesta diferència, que va arribar a ser màxima a falta tan sols de 2 minuts per finalitzar el matx (39-61). Els locals ni en aquests moments van abaixar els braços i amb un sorprenent parcial final de 12-2 el Kortatu BC va tancar el partit amb un més que digne 51-63.
A les baixes ja conegudes de l’Oscar Valenciano i del Jordi Sánchez s’afegeixen ara les del Watu i el Jordi Prats. Si tenim en compte que el Jordi Romeu està jugant amb molèsties a la cama des de fa algunes setmanes i que el genoll del Quim segueix inflat es comprèn que s’estiguin fent gestions (que estan en un estat avançat) per a suspendre el proper partit, contra el Nova Lloreda Sud, ja que segurament costaria presentar un quintet inicial.

dilluns, 17 de novembre del 2008

DANONE CDC 96 - KORTATU BC 46

Tercera derrota de la temporada. Segurament la més previsible de totes quantes es poden imaginar. I no per esperada, deixa de ser dolorosa. Els locals potser guardaven alguna esperança, ja no de guanyar, però si de posar en problemes al Danone CDC després dels últims resultats que havia obtingut la formació que juga els seus partits com a local a l'Olímpic de Badalona: 3 victòries, sí, malgrat que més ajustades del que es podia preveure.
Un cop més la sortida abassegadora dels locals (29-12 al primer quart) va deixar ben clar que no era un dia per especular amb el resultat . Però Kortatu no va abaixar els braços en el segon quart i amb un joc molt seriós i ben trenat es va poder imposar en aquest període per 15 a 14. Sens dubte, un miratge. La sortida en tromba del Danone en el tercer quart no va donar opció a Kortatu. A més a més, l’àrbitre fa jutjar de formal molt parcial en contra dels interessos dels visitants xiulant-los faltes rigorosíssimes amb un criteri que, desgraciadament, no fa fer servir per sancionar accions idèntiques a l’equip contrari. No necessitaven ajudes d’aquest tipus.
D’aquí al final del partit la diferència en el marcador no va fer més que créixer fins arribar al definitiu 96-46. Objectivament s’ha de dir que aquesta actuació millora la de la temporada passada en què l’enfrontament va acabar amb un explícit 99-42.
Un cop acabat el partit el jugador de Kortatu BC, Óscar Valenciano, es queixava d’un fort dolor en ambdós genolls. Després d’haver estat observat als serveis mèdics el facultatius li han diagnosticat una hipertròfia a la inserció del quàdriceps i un possible petit trencament fibrilar que farà que es perdi, almenys, els dos propers partits. Tant de bo que es recuperi plenament i aviat.

KORTATU BC 64 - RUHABIT MONTGAT 54

Aquest passat dissabte vam assistir a la primera victòria de Kortatu BC. A priori el partit es presentava força complicat per als interessos locals ja que, tot i que el Ruhabit Montgat és un equip que aquesta temporada ha assolit la màxima categoria, té un dels planters més complets de la competició.
D'entrada el Ruhabit va plantejar un matx força físic, amb una defensa individual que pretenia asfixiar l'atac local. En un primer moment van aconseguir-ho i van fer un intent d'escapada en el marcador (4-11). Kortatu va reaccionar de manera exemplar amb 8 punts consecutius que van obligar a demanar un temps mort als visitants. Aquest fet va ser aprofitat per Kortatu que, amb un intel·ligent canvi a defensa zonal 2-3, va aconseguir col·lapsar l'atac dels montgatins, els quals ja no van tornar a anotar en el quart i van encaixar un demolidor parcial de 19-0 per tancar el quart amb un resultat de 23-11.
El segon període va transcórrer amb la mateixa dinàmica: el Kortatu amb un joc col·lectiu brillant va aconseguir el seu màxim avantatge (40-22) poc abans d'arribar al descans amb el resultat de 40-25.
S'esperava una sortida en tromba del Ruhabit. I bé, tot i que van intentar-ho, el Kortatu va controlar perfectament el ritme de partit en tot moment. Van jugar possessions llargues per obligar a defensar als visitants i, d'aquesta manera, especular amb els nervis dels rivals que es veien apurats pel temps. Va ser un quart extremadament tàctic amb diversos intents del Ruhabit de desestabilitzar el Kortatu. No van aconseguir-ho i, a pesar de la baixa anotació dels locals, els visitants no van respondre amb una gran reacció. 48-36 al final del període.
Els montgatins van tractar de jugar l'últim quart a un ritme frenètic que encomanés al Kortatu. El jugador visitant Sansa ho tenia clar i intentava evitar el posicionament de la zona local amb ràpides transicions. Aquesta estratègia va fer que s'acostessin a 4 punts a dos minuts del final. Ni en aquestes circumstàncies el Kortatu va perdre els nervis i mercès a un bon 7/10 (8/15 el Ruhabit) en el carrusel final dels tirs lliures va aconseguir una victòria molt més treballada del que el marcador podria indicar.