dilluns, 25 de febrer del 2008

DANONE CDC 99 - KORTATU BC 42



Totes les il·lusions, tota la bona predisposició per intentar jugar un bon partit van quedar soterrades amb el parcial demolidor del primer quart (31-8). No obstant això, i, apel·lant a l'orgull i al sentit comú, el segon període va ser favorable a Kortatu BC per 16-19 i augurava una segona meitat no tan desequilibrada.
Efímera apreciació. L'apisonadora local no va tenir pietat i nosaltres segurament vam ajudar una mica, no tant per acció, com per omissió a que el partit acabés amb un aclaparador 99-42. Un correctiu severíssim. Pensant en positiu, sempre hem de ser ambiciosos i esperar una mica més, ja que jugadors i equip n'hi ha per fer-ho.
L'anècdota és que després va jugar la el Joventut contra el Lleó, de lliga ACB, i la Penya va aconseguir la seva victòria número 1.000 a la competició domèstica.


dijous, 21 de febrer del 2008

DANI CERVERA, 1000

Exacte, el company Dani Cervera, amb els 12 punts que va anotar l'última jornada contra el Sant Crist, arriba a la xifra de 1.000 punts aconseguits amb el Kortatu BC. I tot això, jugant la que és la seva sisena temporada amb nosaltres. És una gran notícia, sens dubte. D'aquesta manera, en Dani s'afegeix als altres quatre jugadors que ja havien aconseguit aquesta marca:

  1. Watu: 2142 punts (152 partits)
  2. Oscar: 1599 punts (115 partits)
  3. J. Prats: 1310 punts (120 partits)
  4. J. Romeu: 1259 punts (142 partits)
  5. D. Cervera: 1000 punts (101 partits)

dimarts, 19 de febrer del 2008

KORTATU BC 76 - SANT CRIST I 84



Tecera derrota consecutiva del Kortatu BC després de l'enfrontament amb el Sant Crist 1 el darrer dissabte. Els visitants van sortir amb molta força tot intentant imposar la seva condició física des del començament. Fruit d'aquest desplegament van assolir els primers avantatges (14-21). Malgrat això, el Kortatu no es va arronsar i va mantenir el tipus durant el segont quart gràcies a una diversificació en el joc i millor selecció de tir. I, d'aquesta manera, s'arribava al descans amb vuit punts per sota en el marcador (31-39).
Però novament el Sant Crist va fer una sortida de quart molt forta. La defensa de Kortatu no funcionava. De 3-2 es va passar a 2-1-2 per tapar el centre de la zona. No obstant això, no va tenir un gran èxit i els visitants tancaven el tercer parcial amb un preocupant 51-64. Incomprensiblement, l'inici del Kortatu del darrer període va ser francament dolent. Això sumat a una falta tècnica van afavorir que el rival no perdonés i eixamplés la diferència fins arribar al que seria el màxim (53-75). Tot apuntava a un final de partit lamentablement similar al de la setmana anterior contra el Laietania. Per fortuna no va ser així. Un nou canvi defensiu del Kortatu a individual va ajudar a aconseguir un sorprenent parcial de 21-9, i tancar el partit amb un digne 76-84.
El proper partit serà aquest dissabte a les 17.00 hores, a la pista central del Pavelló Olímpic de Badalona, contra el Danone CDC. El rival encara no coneix la derrota i està intractable a qualsevol pista, cosa que, a priori, sembla presagiar un resultat negatiu. Tanmateix, hi ha senyals de recuperació en el nostre equip que fan pensar que posarem les coses difícils al Danone.



divendres, 15 de febrer del 2008

LAIETANIA E. 75 - KORTATU BC 47


El resultat del partit no pot ser més explícit. 28 punts de diferència no són molts ni pocs. És una anècdota que serà millor que oblidem com abans millor. És evident que tothom podríem haver fet una mica més. No obstant això, és passat i el passat ens ha de servir per ser millors, més forts, més intel·ligents.
L 'enfrontament és molt senzill de ressumir: El Laietania, sense fer una sortida en allau, només va necessitar que el seu jugador número 4, Roca, anotés cuatre triples sense error de forma pràcticament consecutiva, cosa que va triturar el partit. En endavant els avantatges no van deixar d'eixamplar-se. Però no hi havia res a fer. Pèssima selecció de tir, poca consistència defensiva i un ritme inadequat.
El tercer període va ser ser esperançador i només jugant amb una mica de sentit comú la diferència es va escurçar considerablement (45-33). Res més que un miratge. El quart va concloure amb màxim avantatge (60-36). I d'aquí al final el Kortatu va deambular sense cap personalitat. El partit feia molt que estava perdut. Potser, fins i tot, abans d'haver-lo començat.
Aquesta jornada el rival és el Sant Crist 1. Recordem que vam jugar contra ells fa només dues setmanes. Potser va ser el començament d'aquesta minicrisi. Potser, també, seria el moment de reivindicar-nos i tancar el cercle.

dimecres, 6 de febrer del 2008

SANT CRIST I 73 - KORTATU BC 68


El diumenge es va jugar el partit pendent corresponent a la segona jornada, contra el Sant Crist 1, que s'havia suspès en el seu dia. Va representar la primera derrota de Kortatu BC després d'encadenar sis victòries consecutives. L'enfrontament, com es pressumia, va ser força intens, fins i tot dur, si tenim en compte que el jugador número 4 del Sant Crist 1 va rebre una falta desqualificant per una agressió al nostre jugador Dani Cervera. En Dani va ser un dels que més va notar la duresa defensiva del rival. De fet, una de les múltiples trompades que va rebre li va produir una inflamació a la mà que li va obligar a passar pel metge el dilluns. A hores d'ara, és un seriós dubte per al matx d'aquest dissabte contra el Laietania E.
Les diferències anaven fluctuant al voltant dels cinc punts, a favor tant d'un equip com de l'altre. Però el partit el va dinamitar al tercer quart el jugador local Morales, qui, va anotar 17 punts en aquest parcial. El Kortatu no va poder o no va saber aturar-lo i va acabar el tercer període amb un desavantatge màxim de 10 punts (56-46). Tot i els esforços per escurçar la diferència que van possibilitar arribar als instants finals perdent només per 3 punts (71-68), el Sant Crist va sentenciar amb dos tirs lliures de Morales, qui va tancar la seva actuació amb un total de 33 punts.
Amb aquest partit es tanca la primera volta. El balanç a la classificació és de 6 victòries per 5 derrotes. La segona volta s'enceta aquest proper dissabte, a les 16.00 contra el Laietania E. Degut a certes activitas que tindran lloc al Pavelló de Llefià, l'enfrontament no tindrà lloc, com és habitual, en aquesta instal·lació sinó que es jugarà al Pavelló de Bufalà. (Veure estadística del partit a la primera volta).
Finalment, comentar que hem tingut notícia de dos resultats més que hi havien pendents, els quals, juntament amb la classificació actualitzada, us mostrem a continuació.