dimarts, 29 de gener del 2008

PARES CARMELITES 57 - KORTATU BC 81



En el partit que es va disputar el passat dissabte a les 19.30 hores al carrer del Mar, l'equip local es presentava molt minvat quant a efectius ja que només va poder comptat amb cinc jugadors, el mínim per iniciar l'enfrontament. Tenint en compte aquesta circumstància, el duel no va tenir en cap moment cap tipus de transcendència. El Kortatu, amb una sortida en tromba (4-17) va imposar la seva força. A partir d'aleshores, la resta del partit es va desenvolupar sense neguits i ni gaire història.
Amb aquesta victòria, la sisena consecutiva, es tanca la primera volta. Bé, de fet tenim un partit pendent, corresponent a la segona jornada, contra el Sant Crist 1, i tot sembla indicar que el jugarem aquest diumenge a Montigalà.
Hem de dir que en aquest partit va fer el seu debut l'Emili Rivas. S'ha donat d'alta a la plantilla a aquest jugador per tenir més opcions de recanvis en cas que hi hagi alguna baixa per problemes físics o qualsevol altra circumstància. L'Emili és un aler-pivot que fa 1,88 fort i amb capacitat rebotadora. Benvingut. (Fes clic a sobre per veure la plantilla)
També volem fer esment a una efemèride. El passat dissabte es va complir el primer aniversari de la creació d'aquest blog. Felicitats i que sigui per molts anys més!





dilluns, 21 de gener del 2008

KORTATU BC 72 - CB GORG 64



Victòria importantíssima (la cinquena consecutiva) la que vam aconseguir el passat dissabte contra el CB Gorg. També se li podría afegir l'adjectiu d'èpica si tenim en compte els problemes físics (J. Romeu, Watu i Oscar), les absències (David, Dani García i Iván), i els problemes d'última hora que van fer perillar la participació de l'Israel i el Dani Cervera.
Amb tots aquests precedents, es presentava un partit força igualat. El CB Gorg va sortir en tromba i, particularment el seu jugador número 12, va tenir un gran encert des de la línia de 6,25, ja que va anotar 3 triples (5 en tot el partit). El període es tancava amb un 17-23. En la continuació, l'equip rival no va abaixar el ritme: nous triples i certs dubtes amb la nostra defensa, amb un efímer i desastrós canvi a 2-3, propiciaven el que seria màxim avantatge del CB Gorg (20-33). Però quan pitjor panorama hi havia pel Kortatu, una fulminant reacció, amb un 11-0 de parcial va tornar a equilibrar el marcador, i al descans s'arribava amb un apretat 39-40.
Al tercer quart les defenses es van imposar als atacs. Creixia la tensió i el contrincant, amb un inusual 2/14 en tirs lliures, desaprofitava una clara ocasió de tornar a obrir escletxa en el marcador. El darrer període va començar amb una mínima diferència a favor de Kortatu BC (52-50), cosa que feia preveure un final ajustat. I de fet va ser així, perquè a falta d'un minut només guanyavem per tres punts (65-62). Però gràcies als petits detalls, l'encert en els tirs lliures i, sobretot a conservar la calma en els moments importants, finalment ens vam endur la victòria (72-64).
El proper rival serà els Pares Carmelites. Juguem a la seva pista del Carrer del Mar, el dissabte a les 19.30 de la tarda. Aquest equip és diferent al qual ens vam enfrontar l'any passat. No obstant això, la pista és la mateixa i, us recordo, que allà no hem guanyat pràcticament mai.



dimarts, 15 de gener del 2008

NOVA LLOREDA SUD 52 - KORTATU BC 63



El Kortatu BC va obtenir aquest diumenge passat contra el Nova Lloreda Sud una victòria de qualitat. El partit va estar força igualat durant la major part del seu desenvolupament i cap dels dos equips era capaç d'obtenir rendes superiors als 8 punts. No obstant això el matx es va decidir per l'encert que va tenir el Kortatu des de la línia exterior ja que, amb un registre de 9 triples, va obtenir la seva millor marca col·lectiva de la temporada pel que fa a aquest apartat.

Una altra virtut que va tenir el nostre equip és justament això: que durant els instants en què s'estava decidint el partit es va accentuar el compromís amb la defensa, evitant les penetracions i tapant tots els possibles tirs exteriors del rival. En atac també es va jugar amb més serenitat i paciència tot entenent que una altra forma de sumar és treient faltes del rival.

Amb aquesta victòria, la quarta consecutiva, el Kortatu deixa momentàniament darrera un rival directe i afronta els dos propers partits (que tancaran la primera volta), amb més tranquil·litat però en absolut amb relaxació. De moment, aquesta setmana juguem contra el CB Gorg. Un equip perillós si se'ls permet jugar al seu estil i amb seu ritme de joc. I la prova és que vam perdre contra ells la temporada passada (veure estadístiques)












divendres, 11 de gener del 2008

ANY NOU, PARTIT NOU

Es repren la competició. Juguem aquest diumenge, a les 12.00 hores a Montigalà contra el Nova Lloreda Sud. Actualment aquest equip té el mateix balanç de victòries i derrotes que el Kortatu (veure classificació), per la qual cosa es preveu que serà un partit força igualat. Arriba aquest compromís amb tres dubtes seriosos a la plantilla: en Watu, amb lumbàlgia; en Jordi Romeu, amb molèsties al canell; i, finalment, l'Óscar Valenciano, que arrossega problemes al taló. A més a més, sembla que tampoc no podrem comptar amb el Dani García, per compromissos laborals, per tant, en principi, afrontem el partit amb certa inferioritat.
Els dos partits que vam jugar la temporada passada ja van ser molt equilibrats al marcador. A la primera volta el Nova Lloreda Sud es va endur la victòria, 53-60 (veure estadística), però a la segona volta, el Kortatu va sortir vencedor 75-76 (veure estadística).