dilluns, 24 de desembre del 2007

KORTATU BC 90 - SANT CRIST (1) 46

El Kortatu despedeix l'any amb una nova victòria, la tercera consecutiva. I va ser d'una contundència poc habitual a la lliga. El partit va començar amb un ritme de joc un xic lent. El Kortatu va plantejar d'entrada la seva ja clàssica defensa 3-2. El Sant Crist, va fer una primera lectura de la defensa força bona. Els seus jugadors feien una rotació ràpida de la pilota i aconseguien, gairebé sempre al límit de la possessió, anotar. Gràcies a aquesta estratègia, van assolir el que seria el seu màxim avantatge a l'enfrontament, 5-12, al primer quart. Després d'un temps mort, Kortatu va fer un parcial de 10-0, i aquí es va acabar el partit.
La resta, és fàcil de resumir. Els parcials eren, invariablement favorables a l'equip local. A poc a poc anava creixent la diferència i al descans el marcador senyalava un 42-27, que s'intuïa que ja seria definitiu.
I així va ser. L'avantatge no va cessar d'eixamplar-se. El darrer quart, quan tot ja estava decidit, no va ser de relaxació per als locals. Lluny d'abaixar el ritme, el Kortatu va acabar amb la que seria la màxima diferència (90-46).
Hem de lamentar la baixa que va patir el Kortatu, quan, en una jugada totalment fortuïta, en Watu es va lesionar a l'esquena. En un principi tothom vam pensar que seria alguna cosa més greu, però, per fortuna, tot sembla apuntar que estarà disponible per al següent partit, que serà el proper dia 13 de gener.
Finalment, només ens queda desitjar-vos unes molt BONES FESTES. Salut

dimecres, 19 de desembre del 2007

AE DOSA 78 - KORTATU BC 80

Victòria treballadíssima. Aquest, sens dubte podria ser el titular per al partit contra l'AE Dosa que es va disputar dissabte passat al pavelló dels països catalans. L'equip local va sortir amb un encert des de la línia de 6,25 demolidor. Van anotar 6 triples que van triturar Kortatu en qüestió de pocs minuts. El final del primer quart hauria estat més escandalós si l'Oscar Valenciano no hagués anotat un triple des de mig camp i sobre la botzina que posava el 27-14 en el marcador.
El segon parcial no hi va anar molt millor. En una dinàmica similar el Dosa va augmentar la diferència i va tancar el primer temps amb un esclaridor 46-31.
Però a la represa del partit, el Kortatu va demostrar que no s'havia rendit, ni molt menys. Jugant molta estona amb tres homes alts i la reaparició del David Ibàñez, es va reduir el desavantatge a 10 punts al final del tercer període (63-53).
L'últim quart va ser una demostració de qui volia guanyar l'enfrontament. El Kortatu, amb més fe, amb una sòlida defensa i uns Jordi Romeu i Ivan Sequero amb molt d'encert en atac van propiciar arribar a un final ajustadíssim, en què Kortatu va estar millor i va endur-se la victòria final.

dimarts, 11 de desembre del 2007

KORTATU BC 84 - SHOWTIME 49

Estrany l'enfrontament que va tenir lloc el passat dissabte dia 1 de desembre entre el Kortatu BC i el Showtime. Aquest equip es presentava amb unes credencials immillorables: malgrat que és un conjunt acabat d'arribar a la primera divisió, havia aconseguit véncer el Laietania, el Sant Crist 1 i el Verniparket, és a dir, tres dels rivals, a priori, més forts.
Però per ser sincers, mai no hi va haver partit. Des del primer moment vam poder imposar el nostre ritme de joc. Amb una asfixiant defensa 3-2 i amb un atac en el que la consigna era sobrecarregar el joc interior ben aviat van aparèixer els primers avantatges, i, al descans, el marcador assenyalava un còmode 49-30.
El tercer quart es va desenvolupar amb la mateixa dinàmica. El Showtime no tenia capacitat de resposta. I el parcial acabaria amb un definitiu 73-47. A partir d'aquí, tot va ser d'un surrealisme inquietant. A falta de 6,30 per a l'acabament del matx l'àrbitre es va treure sobtadament la samarreta i es va negar a seguir xiulant. Sembla ser que adduïa certa desconsideració del Showtime tot i que ningú no va sentir res. De fet, el partit, fins aquell moment havia estat de guant blanc, sense tècniques, ni enganxades, ni insults.
Però en fi, és el que hi ha. Ara estem a l'espera que el CEBN declari definitiu aquest resultat i conseqüentment que això representi la nostra primera victòria oficial de la temporada